• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2017

17:06

SPREMAJU NOVE INVESTICIJE! EBRD u Srbiju povećava ulaganja u Srbiju na 400 miliona godišnje!

Društvo

SPREMAJU NOVE INVESTICIJE! EBRD u Srbiju povećava ulaganja u Srbiju na 400 miliona godišnje!

Podeli vest

Evropska banka za obnovu i razvoj ulaže godišnje 300 miliona evra u Srbiju, a želimo da to povećamo na 400 i da se čak približimo cifri od 500 miliona evra, rekao je danas Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Srbiju, Danijel Berg

On je u izjavi za Tanjug na međunarodnom skupu "Bečki ekonomski razgovori-beogradski sastanak", koji organizuju Bečki ekonomski forum (VEF) u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije (SES) rekao, da će novac EBRD nastaviti da ulaže u infrastrukturu, kao i projekte koje se tiče železnica, puteva i voda. 

- Ono što je još važnije, planiramo ulaganje u privatni sektor, prošle godine naša najveća investicija je bila 100 miliona evra koje smo uložili u privatnu maloprodajnu trgovinu, a ove godine očekujemo velike investicije u privatnu infrastrukturu - naveo je Berg.

On je istakao da vlada Srbije dosta radi na unapređenju incesticione klime, ali da je okolina za investicije samo polovina posla, jer zatim slede regulacija i druge stvari na kojima se radi.

- Mi pokušavamo da pomognemo po pitanju javno privatnih parnerstva, alternativnih rezolucija za rasprave, nepovratnih kredita i drugih činioca ''meke'' insfrastrukture koja će olakšati posao investitorima, što će dalje dovesti do povećanja rasta i efikasnijeg korišćenja javne infastrukture - rekao je Berg dodajući da veruje da će fizička i meka infrastruktura biti ključne za lokalne i evropske integracije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 6 godina

Imamo mi EUAzijske prijatelje, koji ce vise investirati u buduce. Mozda ne mogu sada ali su barem PRIJATELJI za razliku od EU fasistickog druzenja koji voli i ne kaze nista protiv divljanja fasizma u Hrvatskoj naprimer. Sta ce nam takva EU za sve pare da nam daju? Da nas podmicete sa parama a sa druge strane radite protiv nas. Neka hvala.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija