• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2018

12:08

TRIVAN: Krivične prijave protiv mladića koji su sekli stabla u Košutnjaku!

Društvo

TRIVAN: Krivične prijave protiv mladića koji su sekli stabla u Košutnjaku!

Podeli vest

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će to ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv mladića koji su u ponedeljak sekli stablo u šumi u Košutnjaku

Trivan je rekao Tanjugu da su nadležne inspekcijske službe JP ''''Srbijašume'''', nakon objavljivanja snimka o incidentu, izašle na lice mesta i utvrdile da je posečeno jedno stablo.

 - Izveštaj inspekcije biće prosleđen nadležnim organima, a Ministarstvo će u četvrtak inicirati da se protiv neodgovornih lica podignu krvične prijave - rekao je Trivan.

 - Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik -  kazao je ministar.

(VIDEO) KOMPLETNI IDIOTI! Posekli ŽIVO DRVO u Košutnjaku, PA SE JOŠ HVALE na društvenim mrežama!


On je naglasio da je krajnje vreme da promenimo odnos prema prirodi i da šume ne smeju da budu "žrtva" bahatih ponašanja pojedinaca.

Trivan je izrazio zabrinutost što su izletnici širom Srbije danas palili vatru u šumama, iako je to, kako naglašava, zakonom zabranjeno, kao i da su automobilima ulazili na zelene površine.


 -To je, takođe, zabrinjavajuće. Nedostaje nam reda i ova situacija će poslužiti da shvatimo da stvari moraju da se menjaju iz korena -  zaključio je Trivan.

Tanjug je snimio mladiće koji su u ponedeljak sekirom sekli stablo drveta u šumi u Koštnjaku da bi raspalili roštilj.

Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena, a predviđene su novčane kazne za to delo.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
3 VAN

pre 5 godina

dobro je da se probudio a ima i na kome da silji samo njih moze da nahvata. Gospodin izgleda kao da ne moze da dohvati ni do druge strane ulice nekog pa su ova deca taman njegova ciljna grupa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija