• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2018

21:16

BRNABIĆ: Cilj aranžmana sa MMF je da svim građanima Srbije bude veća plata!

Društvo

BRNABIĆ: Cilj aranžmana sa MMF je da svim građanima Srbije bude veća plata!

Podeli vest

Reforma javnih preduzeća jedan je od važnih poslova vlade, rekla je večeras za RTS premijerka Ana Brnabić, navodeći da je upravo zbog toga i stečaj Azotare, da zbog toga vlada pokušava da nađe strateškog partnera za MSK, ali je dodala i da su nekii problemi već rešeni

Rešili smo problem Železnice, Galenike, IMT-a, rešili smo problem Magnohroma, 14. Oktobra, dakle nastavljamo sada sa Ikarbusom - kazala je Brnabić.

Za te poslove, napomenula je, ne postoje određeni rokovi, ali je svakako rešavanje problema državnih preduzeća deo novog aranžmana sa MMF-om.

Kako su ciljevi prethodnih aranžmana bili finansijska stabilnost, makroekonomske reforme, fiskalna stabilnost, disciplina, tako je cilj novog aranžmana sa MMF-om ekonomski rast i povećanje prihoda za građane Srbije - poručila je Brnabić.

Govoreći o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Brnabić je navela da je u prvu fazu od 1.587 stanova sada uključena i Sremska Mitrovica gde, kako kaže, postoji i potreba i već sređena lokacija.

Tako da možemo u ovoj godini da počnemo. Mi ćemo u septembru krenuti izgradnju u Nišu i Vranju, nakon toga u svim ostalim lokalnim samoupravama do kraja godine i fazno - kaže predsednica Vlade.

Dodala je da se sa Komisijom za izgradnju stanova razgovara o tome kakav je napredak u okviru prve faze, ali i da počinju dogovori o dodatnim planovima za drugu fazu, koju čini 5.203 stana za pripadnike službe bezbednosti.

- Očekujem sa nestrpljenjem septembar i polaganje kamena temeljca - dodala je premijerka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borislav

pre 5 godina

Mudrom politikom i pametnim aranzmanima sa MMF-om, Srbija ide progresivno ka cilju !!!

Dragica

pre 5 godina

Najbitnije je da je narod zadovoljan sa svojim platama.

Mile

pre 5 godina

Boljitak je realan, konkretni potezi se povlače i to daje rezultate na duge staze. Iscrpljujuce je cekanje, ali nakon svih koraka unazad (pravljenih decenijama), konačno se prave koraci napred. Treba istrajati!

ANA

pre 5 godina

Polako ali sigurno zivot gradjana Srbije pocinje da se poboljsava,uz otvaranje novih fabrika raste i zivotni standard gradjana...ova Vlada radi na tome.

kornjacarade

pre 5 godina

verujem da će vlada srbije svoj cilj ostvariti da će u srbiji biti veće plate

Markoni

pre 5 godina

Posle perioda mirovanja i stabilizacije krećemo ka većim platama što je i bio cilj. Puna podrška za vladu.

Lind

pre 5 godina

U svakom slučaju je standard značajno popravljen. Očekuju se dugoročni rezultati

Siniša

pre 5 godina

Svi se radujemo ovoj reformi, dobro bi mi lično došlo!

nina

pre 5 godina

Ovo je dobra vest,a jos bolje je sto se krece od juga

Fudbaler

pre 5 godina

Naravno da je Srbija sve uslove za normalniji život, cilja aranžmana jeste i da se podigne standard građana. Na tome je radila vlada Srbije. Ana Brnabić svoj posao radi izvanredno.

Slađa

pre 5 godina

Zahvaljujući državnim organima koji dobro obavljaju svoj posao je došlo do ovako dobrog ekonomskog rezultata.

paramonte

pre 5 godina

Nismo ni sumnjali u sadasnju vlast,znamo da radi u interesu gradjana.

acaacaic

pre 5 godina

Bitno je da je pozrtvovanoscu gradjana a posebno penzionera i mudrom finansijskom politikom izbegnut bankrot. Sada na red dolaze povecanje plata i penzija,bolji standard i zivot.

Novica

pre 5 godina

Ništa ne može preko noći. Potrebno je da budemo strpljivi i disciplinovani kako bi na kraju bio ostvaren cilj koji je svima nama u interesu, a to je bolji život u Srbiji.

nikola

pre 5 godina

Svakako je povecanje plata najbitnije u narednom periodu, jer ce to biti pokazatelj sta ste radili. Licno bih se borio da posle toga ne pravimo vece aranzmane sa istima.

danijela

pre 5 godina

Moraju se uzeti u obzir svi aspekti saradnje sa MMF-om. Lepo je sto ce se plate povecati, ali treba podstaci i domacu proizvodnju kako se ne bi dodatno zaduzivali.

MARA

pre 5 godina

drago mi je sto ce plate biti vece i penzije.dobro je sto se napokon saradjuje sa mmf-om na ovakav nacin,kolegijalan i na nivou.

ana

pre 5 godina

Drago mi je da su se stekli uslovi za povecanje plata i penzija, sto je od izuzetnog znacaja za gradjane.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Тај циљ је достижан , због добре макроекономске стабилности и стабилним јавним финансијама

Gvozden

pre 5 godina

Реформа јавних предузећа се мора решити , не могу они довека бити на терет државе.

mico

pre 5 godina

Bolji standard građana je svakako prioritet Vlade na čelu sa premijerkom Anom.

aca

pre 5 godina

Ne kažem da ne treba da se zadužimo ,već na mudar način iskoristimo pomoć od MMF.

aca

pre 5 godina

Vece zarade ce biti u skorije vreme jer SNS ispunjava svoja obecanja, a kvalitet zivota naroda je prioritet

Igor

pre 5 godina

Na pravom smo putu. Za Srbiju je ovo dobra vest.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17