• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.12.2018

15:24

TRANSPARENTNOST podnela zahtev za RAZREŠENJE DRAGANE BOLJEVIĆ sa sudijske dužnosti zbog ŠIRENJA NACIONALNE MRŽNJE!

Društvo

TRANSPARENTNOST podnela zahtev za RAZREŠENJE DRAGANE BOLJEVIĆ sa sudijske dužnosti zbog ŠIRENJA NACIONALNE MRŽNJE!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva je podneo disciplinsku prijavu protiv Dragane Boljević, sudije Apelacionog suda u Beogradu

Prijava je podneta jer je Boljević članovima Društva sudija Srbije bez i jednog dokaza saopštila da je docent Rejhan Kurtović, profesor prava i aktivni učesnik u raspravi oko ustavnih amandmana iz oblasti pravosuđa, "slikan u uniformi Aćifa Efendije kada je učestvovao na protestu njemu u čast" i dodala je kako je "Aćif-efendija bio upravnik Novog Pazara za vreme II svetskog rata, da se zalagao za prisajedinjenje istočnih delova Raške velikoj Albaniji, da ga je odlikovao Hitler odlikovanjem Gvozdenog krsta 2. reda i da je streljan 1945 zbog zločina nad Srbima i ubistva oko 7.000 ljudi." Profesor Rejhan je odbacio ovakve insinuacije.

TRANSPARENTNOST PITA: U koliko predmeta je Dragana Boljević presuđivala, a da je njen suprug sa drugačijim prezimenom bio punomoćnik stranaka?

Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnost ovim povodom kaže:

- Ovo je nedopustiv govor mržnje jedne sudije Apelacionog suda, bez ozbira kako se ona zvala. Sudija Boljević je svesno propagirala mržnju prema doc.dr Rejhanu, svesno je dovela u zabludu sudije, veliki broj ljudi koji su na osnovu ničim dokazane informacije koju je plasirala gde ih je podstrekivala na mržnju prema doc.dr Rejhanu. Sudija Boljević je svesno je i bez ikakvog ustezanja ili zadrške svog kolegu, pravnika, dovela u vezu sa Hitlerom i na taj način je pokazala sopstveni potpuno iskrivljen pogled na stvarnost i nedostojnost da U IME NARODA zastupa Ustav i zakone. Svoje tvrdnje sudija Boljević nije potkrepila ni jednim dokazom, a napad na docenta Rejhana usledio je samo zato što ne podržava baš sve kritičke stavove Društva sudija Srbije. Zatražili smo da sudija Boljević bude razrešena sudijske funkcije jer je u većoj meri prekršila odredbe Etičkog kodeksa koji je obavezuje na zabranu vređanja i diskreditacije po nacionalnoj i verskoj osnovi, što je u konkretnom slučaju za posledicu imalo veoma nizak standard sudijskog ponašanja i potpuno realno dovodi u sumnju pristrasnost sudije Boljević u slučajevima kada su u pitanju određene nacije i vere - rekao je Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trtica

pre 5 godina

Samo vi njih branite.....jebaće nam i oni mater kao i sipci.....sve se bojim da nije istina to sto je sudinica tvrdila...nije ona cobanica pa da ne zna da treba da ima dokaze...a dokaze nije tesko pronači!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17