• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.rs

16.04.2019

08:43

MIRA OSTAVILA TESTAMENT OD KOJEG MNOGI STREPE! U njemu se kriju SVE SLOBINE POLITIČKE TAJNE, ALI I KO JE ZGRNUO MILIONE!

Društvo

MIRA OSTAVILA TESTAMENT OD KOJEG MNOGI STREPE! U njemu se kriju SVE SLOBINE POLITIČKE TAJNE, ALI I KO JE ZGRNUO MILIONE!

Podeli vest

Slobina udovica pisala je beleške i zaveštala ih da se one ne objavljuju pre nego što umre. Mirjana Marković ostavila je iza sebe pisani materijal, neku vrstu testamenta, a te beleške trenutno su u rukama njenih advokata

Kako se saznaje od porodičnih prijatelja Miloševićeve udovice koji su je redovno posećivali u Moskvi, deo dokumentacije trebalo je da bude pretočen u treći tom memoara "Takvog ga znam", dok se deo odnosi na imovinu i način njene raspodele posle Mirine smrti.

Posebno bi mogle da budu zanimljive beleške koje predstavljaju svojevrstan politički testament, u kom je ona pisala o ljudima iz njenog i Slobinog okruženja, tome ko ih je izdao, ko se okoristio i devedesetih zaradio silne milione maraka, a sasvim moguće i gde su te pare završile. Sasvim je sigurno, zbog tih papira drhte mnogi u Srbiji. 

Markovićeva je u nedelju preminula u Rusiji od upale pluća posle četiri operacije, koje su usledile nakon što je polomila ruku. Kako kažu njeni prijatelji ona je neke beleške pisala kako bi se objavile nakon njene smrti. 

ŽIVELA JE NA VISOKOJ NOZI U ELITNOM DELU MOSKVE: Ovako su izgledali POSLEDNJI DANI Mire Marković!

Mirin dugogodišnji saradnik i kako sam kaže iskreni prijatelj Dragan Radević, predsednik Udruženja "Sloboda", tvrdi da će nešto od pisanog materijala ugledati svetlost dana već u bliskoj budućnosti. 

Foto: Public

- Mira je napisala treći deo memoara "Takvog ja znam". Taj rukopis je gotov i ona je njega trebalo da preda istom izdavaču koji je objavio prva dva dela. Zamisao je da to bude trodelna celina kojom će ona završiti svoje spisateljsko i životno poglavlje. Video sam taj rukopis. Dleimično se on tiče vremena dok je Milošević bio predsednik, a ona prva dama. Ostatak ne bih otkrivao, osim da su unutra opisani istorijski važni događaji i momenti - obvjašnjava Radević. 

MARKO MILOŠEVIĆ POTVRDIO! Poznato je gde i kada će biti sahranjena Mira Marković!

Još jedan od bliskih saradnika Mirjane Marković, Dragoljub Kočović ističe da zna da je ona ostavila beleške koje će neko objaviti. 

- Prilikom našeg poslednjeg razgovora, onog dana kada je u Beogradu oborena presuda, u jednom momentu mi je rekla: "Čim mi bude bolje, javiću ti se". Znao sam da joj je teško. Rekla mi je da bi najviše volela da se vrati u Srbiju, ali ne pod uslovom da je odmah sa aerodroma vode u CZ - priseća se Kočović dodajući da se Mira retko kome javljala. 

Cilj joj je bio kako pojašnjava Kočović, da za života spere ljagu sa Miloševićevog i svog imena. 

- Stavljanje na stub srama i druge muke koje je propatila ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju - kaže Kočović, naslućujući, kako se izrazio, da će u rukopisima biti potkačeni oni koji su joj naneli zlo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Možda jedino pametno što je do sad uradila,pa prema tome treba ga otvoriti i predočiti javnosti da neke stvari ako su istinite, izađu na uvid.

Goga

pre 4 godine

Tuga do neba.simbol civilizacije.ne verujem da se iko raduje .ljudi se samo secaju nasih muka i pogroma i progona i ostajanja bez svega u jednoj noci.oprostite videla sam decu iz lickih sela na zgaristima svojih domova dok lije kisa.pa boli oprostite sto kazemo da nas ipak vise boli nasa muka.crkve se obnove.zivoti izgubljeni ne.

Sladjan

pre 4 godine

Nasa majka tereza!!!!!zna see koje bila Mira?????znaju see Koji su haos ostavili,politicka ubistva i sav haos Koji su nacinili srpskom narodu!!!!!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija