• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mod.gov.rs

25.05.2019

12:50 >> 12:53

(VIDEO/FOTO) NOVI TERENAC SRPSKE VOJSKE, HAMERI I UVAZI SU ZA NJEGA MAČJI KAŠALJ, proizvod je domaće pameti!

Društvo

(VIDEO/FOTO) NOVI TERENAC SRPSKE VOJSKE, HAMERI I UVAZI SU ZA NJEGA MAČJI KAŠALJ, proizvod je domaće pameti!

Podeli vest

Reč je o vozilu za domaće potrebe proizvođača "Zastava TERVO" i za sada je urađeno u dve varijante - kombi i 8 plus 1 i teretno vozilo kamion 2 plus 1 sa dodatnih osam mesta u tovarnom sanduku.

Vozilo je namenjeno za teške terenske uslove, 4 puta 4 pogonske konstrukcije, uz dodatnu nosivost od 1.400 kilograma plus 1.700 kilograma vuče dodatnog sredstva. Planirane su i razne vrste nadogradnji za potrebe jedinica, službi i rodova Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je promociji i test vožnji novog terenskog vozila Zastava NTV na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije NAVAK.

Ministar Vulin je, nakon što je imao priliku da se na poligonu uveri u performanse ovog vozila, istakao da će Ministarstvo odbrane učiniti sve da se Vojska Srbije oprema novim vozilima, novim naoružanjem i novim sredstvima, saopštilo je Minisatrstvo odbrane Srbije.
 
- Vojska Srbije ne sme da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom drugom armijom u našem okruženju. Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da sprovede - naglasio je ministar Vulin.

(VIDEO) NE, NIJE NAUČNA FANTASTIKA! Ruski tajanstveni "Avangard" preteći će sve AMERIČKE I KINESKE RAKETE!

Vozilo „Zastava TERVO", dodao je ministar odbrane, je nešto što je zaista dobra vest za Vojsku Srbije, ukoliko pokaže dobre karakteristike.

- Ja se nadam da ćemo već do kraja godine moći da uvedemo "nultu seriju" i samim tim uvedemo ovo vozilo u naoružanje Vojske Srbije - naglasio je ministar Vulin.

Govoreći o novom terenskom vozilu Zastava NTV, v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je istakao da je reč o vozilu koje zajednički razvijaju Vojnotehnički institut i fabrika "Zastava TERVO".

EVO ŠTA JE SRBIJA URADILA, ŠIPTARI PONIŽENI DO DASKE?! Priština nije ušla u 9 međunarodnih organizacija, a 13 država povuklo je priznanje!

- Vozilo je napravljeno u dve varijante, po zahtevu taktičkog nosioca Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, a po svim karakteristikama u svetskom je vrhu i apsolutno prevazilazi sve što je do sada za tu namenu na raspolaganju Vojsci Srbije. Imamo namere da vrlo široku flotu raznih starih vozila, kao što su "puh", "pincgauer", kao i razna "tamova" vozila zamenimo. To je flota koja je već zastarela i niti su karakteristike na sadašnjem zahtevanom nivou, niti je rentabilno u njih ulagati - istakao je pomoćnik ministra Miloradović dodajući da sistem odbrane ima veoma krupne ambicije prema ovom vozilu.

 
U kostrukcionom smislu, naglasio je Miloradović, izabrane su komponente i glavni podsistemi renomiranih svetskih proizvođača najviše klase, a ostalo su uradili naši inženjeri, stručnjaci i radnici u preduzeću "Zastava TERVO".

AMERIKA SPREMA SRBIJI "RAMBUJE 2"! Duboka država i Nemačka hoće da nas prisile da sa 20 godina zakašnjenja prihvatimo sve ono što su tražili u Rambujeu!

- U konstruktorskim ispitivanjima vozila su prešla više od 2.000 kilometara, i poligon na kome se nalazimo ima te potrebne uslove za odgovarajuća naprezanja konstrukcije vozila da bi se konstruktori uverili u njihove karakteristike i eventualno predvideli odgovarajuće promene. Vozilo ulazi u završna ispitivanja radi uvođenja u naoružanje, i očekuje se da se taj proces završi pre kraja ove godine i da se uđe u „nultu seriju", odnosno opremanje Vojske Srbije - istakao je pomoćnik ministra Miloradović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sinisa

pre 4 godine

Veci biznis bi napravili kad bi tako nesto dali na kredit poljoprivrednicima ,za pcelare ,malinjake ,drva ,prevoz po planinskim selima ,vikendasi,ribolovci,planinari.Mala izmena i prilagodjenost civilima ne vosi jer mi nemamo takva vozila ili male kamione na trzistu ,a dobro bi doli kakao zastavi tako i trzistu .

Vns

pre 4 godine

Instant vojnik/ministar ocenjuje vojna vozila.....o majko Srbijo zar smo tako nisko pali...

Sasa

pre 4 godine

Premalo konjskih snaga.Zavozača i suvozača ok. ali osam opremljenih vojnika plus to ide samo po ravnom. Pretpostavljam da nije blindiran barem od puščanog zrna a to bi bio minimum za bezbjednost.

Rale

pre 4 godine

Ne kaze se UVAZ nego UAZ....kao prvo...a kao drugo znate li Vi koliko je UAZ dobro,pouzdano,kvalitetno vozilo...dajte malo ozbiljnosti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija