• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2019

15:25

PET FAKULTETA PODIGLO ŠKOLARINE! Na najpopularnijem više od 3 studenta konkuriše za JEDNO MESTO!

Društvo

PET FAKULTETA PODIGLO ŠKOLARINE! Na najpopularnijem više od 3 studenta konkuriše za JEDNO MESTO!

Podeli vest

Budući studenti do sutra mogu da predaju dokumenta za upis na fakultet, a prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar Bulat izjavio je da, tradicionalno, najviše interesovanje vlada za Fakultet organizacionih nauka (FON)

Bulat je, međutim, rekao da je ove godine prijatno iznenađenje interesovanje studenata za Stomatološki, Mašinski i Matematički fakultet.

On je istakao da je najveći broj prijavljenih kandidata u odnosu na broj raspoloživih mesta na Stomatološkom fakultetu.

- Tu je više od tri kandidata za jedno mesto - rekao je Bulat.

Pored Stomatološkog fakulteta, kako je naveo, pozitivno iznenađenje je i Mašinski fakultet, koji je po interesovanju budućih studenata gotovo u rangu sa Elektrotehničkim fakultetom.

On smatra da je za to najzaslužnija promocija i prilagođavanje programa, ali da je FON vodeći po ukupnom broju prijavljenih kandidata.

- Ako gledamo broj kandidata koji se prijavio u ukupnom broju, ako zanemarimo broj raspoloživih mesta, onda je opet Fakultet organizacionih nauka na prvom mestu - nepunih 2.000 - naveo Bulat.

Foto: Informer

Budući studenti su, dodao je, tradicionalno zainteresovani i za Medicinski, Farmaceutski i Elektrotehnički fakultet.

Na Univerzitet u Beogradu, istakao je, biće primljeno skoro 9.600 studenata na budžet, a oko 15.000 ukupno.

Cene prijemnih ispita kreću se od 4.000, pa do 14.000, 15.000, kao i prethodnih godina, a prorektor za nastavu BU smatra da su visoki troškovi nekih prijemnih ispita opravdani.

Kao primer najskupljeg prijemnog ispita navodi DIF, koji je u obavezi da organizuje program fizičke spremnosti, što, kako navodi, opravdava taj trošak.

Ukazuje i da je novo da je od 31 fakulteta, pet fakulteta podiglo cene školarine, ali navodi da je rast cene na nekim fakultetima zanemarljiv.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17