• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

07.07.2019

19:38

ISHRANA SIROVIM VOĆEM I POVRĆEM NAJBOLJA ODBRANA OD KARCINOMA! Maja Volk, žena koja je pobedila rak grla, DAJE SAVETE ZA IZLEČENJE!

Društvo

ISHRANA SIROVIM VOĆEM I POVRĆEM NAJBOLJA ODBRANA OD KARCINOMA! Maja Volk, žena koja je pobedila rak grla, DAJE SAVETE ZA IZLEČENJE!

Podeli vest

Rak grla dobila sam 2008, iako nikada u životu nisam bila pušač. Posle operacije, promenila sam način ishrane, počela sam da jedem samo sirove biljke i to me je spasilo

Maja Volk, naša poznata scenaristkinja, univerzitetski profesor i muzičar, jedna je od žena koje su neverovatnom voljom i snagom pobedile rak. Ona je 2008. godine dobila karcinom grla, iako nikada nije bila pušač. 

Nakon operacije, prekinula je hemioterapiju, potpuno promenila ishranu i način života i počela da jede samo sirovu biljnu hranu. Jedanaest godina kasnije, Maja kaže da je izlečena i da se oseća bolje nego ikada. Ovo je njena ispovest za naš list...

RAĐANJE JE NAJBOLJA ZAŠTITA OD KARCINOMA DOJKE: Bebe i dojenje odlična preventiva od raka koji ubije 1.600 srpkinja godišnje!

Recepti Maje Volk za zdrav život

1. U blender stavim bananu, kivi, zamrznuto bobičasto voće, klice, med, polen, sok iz sokovnika od cvekle, šargarepe, jabuke, pomorandže, celer, peršun... kombinacije su beskrajne. Od kilogram i po dobije se 1 litar soka, koji podelim na dva dela. Jednu polovinu popijem ujutro, jednu uveče. 

2. Između toga pojedem jedan ili dva salatna obroka kojima je uvek osnova zamrznuti grašak ili kukuruz šećerac (samo otopljen ili preliven mlakom vodom). To su protein i ugljeni hidrati, a uz to sve kombinacije dolaze u obzir - paprika, paradajz, luk, rendana cvekla, rendana šargarepa, rendana tikvica, rukola, salata, začinsko bilje, celer... i sve to je začinjeno divnim uljima, a umesto sirćeta sokom od limuna. 

3. Takav obrok obavezno pospem mlevenim semenkama lana, golice, sa 2-3 badema, 2-3 oraha, 2-3 sirova kikirikija (najviše 50g semenki dnevno). Između obroka ponekad grickam suvo voće, šljive, kajsije, grožđe i sve to ne može da mi dosadi jer svaki put osetim radost svake moje ćelije koja se raduje ovoj hrani.

Strašno saznanje

Prvi simptomi su se pojavili preko noći, na vratu. U prvi mah sam pomislila da je mononukleoza, da je žlezda u pitanju. Desetak dana je tako tu stajala, a onda mi je jedan od mojih muzičara, inače stomatolog i odličan dijagnostičar, rekao da nije žlezda i da treba da odem na ORL da me pogledaju. Pre toga nikakve druge simptome nisam imala, samo bih se nekad zagrcnula kad jedem kikiriki, ali mislila sam da je to zbog suvog grla. Pevala sam kao slavuj, ali u užasno zadimljenim prostorijama. Kad pevate, udišete mnogo jače od drugih. Rak grla je inače 100 odsto pušački i kafanski rak, ja nisam pušila, ali sam bila žrtva pušača oko mene. 

Operacija

U sredu sam saznala da sam obolela, već u ponedeljak sam operisana. Kada sam postavila pitanje ima li neki drugi način lečenja, bez operacije, doktor me je napao kao da govorim o vradžbinama. A tada sam već negde načula o terapiji lanenim uljem... Operisana sam na ORL klinici i toliko sam krvarila da je vrlo malo falilo da umrem. To su mi posle u poverenju rekli anesteziolozi. Trebalo je da mi rutinski uklone i glasne žice ali sam se borila kao lavica da se to ne dogodi. Bila sam spremna radije da umrem nego da ostanem bez glasa. Kad sam se probudila iz anestezije i opipala vrat, shvatila sam da su mi glasne žice sačuvane. 

Foto: Informer

ŽENE, PAŽNJA! OD OVOG KARCINOMA SRBIJA IMA NAJVEĆU STOPU SMRTNOSTI U ODNOSU NA BROJ OBOLELIH! Samo jedan pregled godišnje čuva život od raka grlića materice!

 

Hemioterapije i zračenje

Posle ORL poslata sam na Institut za onkologiju da primim tri hemioterapije i 60 zračenja, iako je rak bio kapsuliran i nije se nigde raširio. Na moja pitanja zašto, stigao je odgovor - takav je protokol. Opet sam se pobunila, kako protokol može da zna da li ja mogu da izdržim nešto ili ne. Pobegla sam posle prve hemioterapije, to je najstrašnije iskustvo koje sam u životu imala. Druga hemioterapija mi je oštetila jetru i znala sam da ako primim treću, umreću. Odbila sam i to potpisala. Takođe sam se iscenjkala da ne primim 60 nego 40 zračenja.

Uzroci raka grla

* upotreba cigareta
* pasivno pušenje 
* preterana konzumacija alkohola
* HPV virus
* nezdrava ishrana proizvoda

Psihička borba

Na pitanje zašto sam dobila rak i da li će se on vratiti, nije bilo odgovora. Tada sam shvatila da odgovore na ta pitanja mogu samo ja sebi da dam. U bolnici sam heklala, gledala "Zvezdane staze" i razmišljala o tome gde sam sve pogrešila, kako se to meni dogodilo. Snagu sam samo crpela iz želje da živim i vidim svoju decu odraslu i srećnu. Nisam mogla da dozvolim da ostanu bez majke. Kako mi je izvađen grkljan i kapica na dušniku, nisam imala nagon za gutanjem. Morala sam da naučim da gutam, pijem vodu i to je bilo bolno. Izgubila sam 40 kilograma. Bila sam sasušeni kostur. Hrana je bila mučenje, a plašila sam se da ću se noću ugušiti od pljuvačke. Najgore mi je bilo dve nedelje sa sondom u stomaku, koja je izazvala konstantni gastritis. Nisam spavala, bila sam na ivici da skočim kroz prozor. Još jedan dan sa sondom i ubila bih se.

Foto: Informer

Simptomi raka grla

* kašalj
* promena u glasu
* otežano disanje
* promene u glasu
* otežano disanje
* bol u uhu
* grlobolja
* neobjašnjeni gubitak težine

Lečenje hranom

Kad su završili sa mnom, počela sam sa jakom hranom, mesištem, mlekom, sirevima, kajmakom i dobila povišeni holesterol. I sve se poremetilo! Onda sam na kraju imala i slom živaca i raspala se totalno. Tada sam počela psihoterapiju sa svojim prijateljem Grujom, koji se inače hrani živom, sirovom hranom 35 godina i najzdraviji je čovek koga znam. On me je uputio na sirovu biljnu hranu i već posle nedelju dana sam osetila boljitak. Posle nekog vremena shvatila sam da sam izlečena. Zapravo, izlečenje je krenulo prvo sa psihoterapijom, radom na osećanjima i paralelno sa sirovom biljnom hranom. Za mesec dana mi je krvna slika bila savršena. Glas se polako vraćao, vežbala sam danonoćno....

Savet obolelima

Pokušajte sa prirodom i dizanjem imuniteta pre nego što vam predlože hemiju i zračenje. Borite se za svaki delić svog tela, razumite zašto ste to sebi uradili i planirajte budućnost. Ne borite se PROTIV bolesti, već ZA ZDRAVLJE. To je samo mali zastoj u razvoju. Ako ne naučite nešto, ponavljaćete razred, rak će se vratiti. Ne budite ponavljači, već se motivišite za ozdravljenje. Rešenje je u vama....

ŠEŠELJ OTKRIO TAJNU KAKO SE IZBORIO SA KARCINOMOM DEBELOG CREVA: Prirodni sokovi su mi pomogli da POBEDIM RAK!

Operacija leči rak, hrana samo pomaže imunitetu

Foto: Novak Đurović

Poznati srpski onkolog prof. dr Slobodan Čikarić ističe da je rak grla veoma rizičan kancer, ali i da je u velikom procentu izlečiv ako se otkrije na vreme. Glavni uzrok jeste pušenje cigareta, bilo da je aktivno ili pasivno, a zatim i genetika i HPV virus.
- Kada se bolest otkrije na vreme, dok je rak zahvatio samo jednu stranu grla ili glasne žice, u stadijumu kada nije pustio metastaze ili zahvatio limfne čvorove, moguće je izlečiti. I naravno, sprečiti dalje širenje. To se uglavnom radi hirurškim putem i odstranjivanjem dela koji je zahvaćen kancerom, a zatim se pacijent šalje na zračenja ili hemioterapije. I to je jedini način da se kancer pobedi. Dakle, bitna je preventiva i rano dijagnostikovanje bolesti - objašnjava dr Čikarić.
Na pitanje da li se metastaze i kancer mogu izlečiti zdravom hranom i prirodnim sokovima, doktor izričito odgovara:
- To je nemoguće! Domaća i zdrava hrana, biljke, lekovite trave, zdravi napici i te kako su preporučljivi kod pacijenata sa kancerom da im podignu imunitet i daju snagu da prebrode sve faze lečenja. Nikako da ih izleče od ove opake bolesti - naglašava naš sagovornik.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ja

pre 4 godine

cista glupost..izlecio rak bez tih njenih gluposti...ovu doticnu zabraniti u medijima

Smrad

pre 4 godine

Dobije se kancer grla od pušenja samo ne od cigareta

Miki

pre 4 godine

Koja je ovo prevara od zene... Sto rece ovaj doktor svaki rak je izleciv na vreme - 1 ili 2 stadijum.. Ova zena otkrila kancer grla na pocetku samom i sad ona je otkrila lek ta rak.. Pa je cak i svog psa izkecila.. Ma ajte.. Samo uliva kaznu nadu ljudima, daj im POGRESAN smer u izlecenju.. Pre neki dam smo bas ovde citali tekst o zeni koja je otkrila kancer dojke ili sta vec na pocetku.. Odbila lecenje i jela samo zdravo i pres o.. I umre posle dve godine.. Britanka mislim.. Maja Volk je za zatvor kao inaj pod mač bato

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija