• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.09.2019

19:28 >> 19:30

(FOTO) SRBIJA ULAŽE U NAORUŽANJE! Vulin: Domaća pamet u službi napretka naše Vojske!

Društvo

(FOTO) SRBIJA ULAŽE U NAORUŽANJE! Vulin: Domaća pamet u službi napretka naše Vojske!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci", internim i konstruktorskim ispitivanjima sredstava iz razvoja, koja razvija Vojnotehnički institut i preduzeća Odbrambene industrije Srbije

Ministar Vulin je, nakon gađanja i prezentacija, istakao da se Vojska Srbije oprema i naoružava, tehnološki napreduje i na prvom mestu koristi domaću industriju i domaću proizvodnju i pamet.

- Samo ono što sami proizvedete i napravite, to je zapravo vaše i niko to ne može da vam oduzme. Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u svoje kapacitete za provere, za opitovanja, ali na prvom mestu u odbrambenu industriju i naše ljude koji umeju da uvećaju naše sposobnosti, našu borbenu gotovost – naglasio je ministar Vulin.

(VIDEO) MORA DA JE BILA PIJANA, NEMAM DRUGO OBJAŠNJENJE! Vulin žestoko o sramnoj izjavi Kolinde Grabar Kitarović


Prema njegovim rečima, ono što je danas prikazano na poligonu „Nikinci“, svedoči o tome da je svako od ovih sredstava bolje nego što je bilo prošli put, da smo smo naučili iz sopstvenih grešaka i da su naučene lekcije primenjene.

- Većina stvari koje se ovde pokazuju nailazi na veliko interesovanje i od međunarodne zajednice, na svetskom tržištu. Možemo da kažemo da Vojska Srbije jača svoju borbenu gotovost i mogućnost da odbrani našu zemlju. Predsednik Vučić i vrhovni komandant Vojske Srbije vodi politiku mira, Vojska je u funkciji politike mira, a nema mira bez snažne, moćne i naoružane vojske – istakao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane


Na poligonu „Nikinci“ danas su, kako je naglasio direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković, prikazana ispitivanja na tri radne tačke.

- Prisustvovali smo ispitivanju nove tenkovske municije 125 mm trenutno fugasne sa upaljačem trenutnog dejstva. To je novi kvalitet i nova sposobnost za naoružanje naših tenkova, a reč je o projektilu koji samostalno razvija kompanija „Sloboda“ u saradnji sa preduzećem EI OPEK iz Niša. Na drugoj radnoj tački prisustvovali smo ispitivanju „Malog Miloša“, odnosno, njegovog daljeg razvoja, a on je prošao sva završna ispitivanja i očekujemo da u narednom periodu bude uveden u naoružanje, ali mi njega i dalje rezvijamo i usavršavamo – naglasio je pukovnik Pavković dodajući da je reč o ispitivanjima tog sredstva sa novom vrstom municije povećanog dometa.

KRAJ! BIH 5. SEPTEMBRA PRESTAJE DA POSTOJI! SRPSKA NEĆE DIZATI REVOLUCIJU DA JE SAHRANI, to će za nju uraditi Sarajevo!

 

Treća tačka današnjeg obilaska, kako je istakao direktor VTI, bila je posvećena ispitivanjima nakon klimatskih ispitivanja protiv-avionskog sistema „PASARS“, za koga će, nakon ispitivanja gađanja koja ga očekuju u narednom periodu, uskoro biti završena interna inspitivanja.

Foto: Ministarstvo odbrane


Današnjem obilasku prisustvovali su i načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik dr Slobodan Ilić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna ovca

pre 4 godine

A sva proizvedena tehnika nije u službi vojske Srbije.

tr

pre 4 godine

nego u službi koje? Sve je u sluzbi srpske armije.. Konstantno se adekvatno sredstvima i upoznavanju novih stvari i tehnologija usavrsavaju sistemi. Mi nemamo novca za proizvoditi masovno sistem koji ce biti prevazidjen za nekoliko godina. Kada kao vozilo Kurjak ili haunica Nora bude u samom svetskim vrhu..e tad mozemo masovno i proizvoditi....do tada nasi konstruktori i inzinjeri rade svakodnevno na poboljsanju sposobnosti svakog domaceg sredstva

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17