• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

22.10.2019

07:47

SKANDAL! ĐAKE VOZILI AUTOBUSIMA BEZ KOČNICA! Zrenjaninska gimnazija oglušila se o naređenje policije!

Društvo

SKANDAL! ĐAKE VOZILI AUTOBUSIMA BEZ KOČNICA! Zrenjaninska gimnazija oglušila se o naređenje policije!

Podeli vest

Direktor i troje profesora Zrenjaninske gimnazije, kao i dva vozača i vlasnik autobusa svesno su ugrozili živote oko 80 učenika tako što su ih na izlet poveli u neispravnim autobusima! Policija zabranila izlet zbog bezbednosti dece

Direktor i troje profesora Zrenjaninske gimnazije, kao i dva vozača i vlasnik autobusa svesno su ugrozili živote oko 80 učenika tako što su ih u subotu, 19. oktobra, na izlet na Palić poveli u neispravnim autobusima!

Oni su se oglušili o naredbu policije koja je prethodno tog jutra zabranila odlazak na izlet zbog bezbednosti dece.

Prevarili policiju

Naš izvor iz zrenjaninske policije kaže da ne zna kako bi se ovaj izlet završio da sasvim slučajno nisu saznali da su đaci, uprkos zabrani policije, otišli na Palić.

Foto: Informer DN

Dvadeset

kvarova i nepravilnosti ukupno je utvrđeno posle vanrednog pregleda dva autobusa

- Nama ova ekskurzija nije ni bila prijavljena, kao što to zakon nalaže, već smo za nju saznali slučajno. Uprkos tome, u subotu, 19. oktobra, ujutro smo izašli na teren i konstatovali da oba vozača zrenjaninske firme "Norma" nemaju licencu, a jedan čak ni ugovor o radu!?! Autobusi posle toga nisu ni kontrolisani, jer je ovo bilo dovoljno da se stavi zabrana na putovanje. Međutim, posle nekog vremena saznali smo da su deca, ne znam po čijoj odluci, otputovala na Palić. Čim smo to čuli, kontaktirali smo kolege u Subotici, koje su zaustavile autobuse sa đacima. Vanrednim tehničkim pregledom je na jednom autobusu ustanovljeno čak 13 kvarova i nepravilnosti, a na drugom sedam. Vozila nisu imala dovoljno sigurnosnih pojaseva, gume su im bile pohabane, kočnice i menjači neispravni, a jedan autobus je bio totalno zarđao - priča naš izvor i navodi da je policija odmah podnela prijave protiv Milana Gavrilovića, vlasnika firme "Norma", koja je dala autobuse i vozače, a o svemu je obavešteno i Tužilaštvo u Zrenjaninu.

Foto: Informer DN

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković juče je pokušao da se opere od cele situacije svaljujući krivicu na troje profesora koji su decu vodili, kako je rekao, na stručni izlet u Suboticu i na Palić.

OPASNO! NEISPRAVNE KOČNICE, POJASEVI KOJI NE RADE... Prevoznici nesipravnim autobusima hteli da voze decu na ekskurzije, a pravdali se na dokumentaciju!

Igra gluvih telefona

- Nisam bio prisutan na licu mesta, ali sam od profesora Gordane Vujin, Slavke Mijatov i Radovana Francuskog tražio da mi hitno dostave izveštaj o svemu što se dešavalo. Oni su decu i vodili na ovaj izlet. Putovanje sam prijavio još u sredu, 16. oktobra, ali je moja prijava očigledno negde zaturena. U subotu neposredno pre puta sam obavešten od kolega da policija nije izašla da prekontroliše autobuse i ja sam tada još jednom pozvao policiju. Kolege su me obavestile da je policija konstatovala da su autobusi ispravni, vozači psihofizički sposobni, ali bez licence. Objasnili su mi da je licenca čista forma, da imaju sve napismeno i da bi oni krenuli - priča direktor.

Bahati vlasnik autobusa: Gonite se u pi*ku materinu!

Milan Gavrilović, vlasnik zrenjaninske firme "Norma", koja je dala dva autobusa i vozače za izlet, razbesneo se juče kada smo pokušali da dobijemo od njega komentar o neispravnim vozilima i vozačima koji rade na crno i da li je svesno ugrozio živote đaka:
- Šta se desilo, nije se ništa desilo. Gonite se u pi*ku materinu - opsovao je Gavrilović novinarku Informera i prekinuo vezu.

Profesor Radovan Francuski, jedan od onih koji je uprkos policijskoj zabrani decu poveo na Palić, kaže da misli da je došlo do nesporazuma.

- Policija nam je skrenula pažnju da vozači nemaju licencu, ali su rekli da je sve drugo u redu. Niko nam nije rekao možete da idete ili ne možete. Nismo shvatili da je ta licenca toliki problem. I sami smo bili iznenađeni kad nas je policija u Subotici zaustavila i odvezla autobuse na vanredni tehnički. Kada su nam rekli u kakvom su stanju autobusi, zvali smo "Normu", ona je poslala nove autobuse i tako smo se vratili kući - priča Francuski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Nije to skandal,već bezobrazluk i kriminal za koji treba svi da odgovaraju.

JaPaja

pre 4 godine

Policija i ministarstvo su ocito napravili veliki haos u tumacenju i primeni propisa i svoju odgovornost zele da sakriju represijom i izivljavanjem nad prevoznicima. Povecavaju kazne za ne vezivanje pojasa, svetla i prljave tablice kako bi disciplinovali one sto voze 200 na sat i u alkoholisanom stanju. A vanredni tehnicki je najvece sranje koje su mogli izmisliti kako bi dokazali da su u pravu. Mene su zaustavili i poslali na vanredni tehnicki samo zato sto mi je za mesec dana isticala registracija. Nasli su navodno 1 neispravnosti. Platio kaznu i nisam isao kod majstora. Otisao sam ponovo na tehnicki sa istim vozilom na istom mestu ne otklonivsi nedostatke i prosao bez i jedne primedbe. Kako to?. Vajni strucnjaci za saobracaj prevaranti samo da nebi tehnicki bio o trosku drzave tj svih gradjana Srbije.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija