• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

30.10.2019

17:32

MNOGO SAMO JAKI! NAJBOLJI KARDIOHIRURG IZ ITALIJE RADI U SRBIJI! KBC 'Dedinje' okuplja vrhunske lekare iz Evrope!

Društvo

MNOGO SAMO JAKI! NAJBOLJI KARDIOHIRURG IZ ITALIJE RADI U SRBIJI! KBC 'Dedinje' okuplja vrhunske lekare iz Evrope!

Podeli vest

Dr Alesandro Đamberti, ugledni profesor na Univerzitetu u Milanu, u Beogradu će voditi Centar za urođene srčane mane. On je četvrti svetski stručnjak koji je u proteklih nekoliko meseci došao da radi u Srbiju

Svetsko ime kardiohirurgije prof. dr Alesandro Đamberti novo je veliko pojačanje Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"!

Foto: Informer DN

Ugledni profesor Univerziteta u Milanu i načelnik odeljenja Univerzitetske klinike "San Donato", u Beogradu će voditi Centar za urođene srčane mane. Zahvaljujući prof. dr Milovanu Bojiću, direktoru Instituta "Dedinje", Đamberti je četvrti svetski stručnjak koji je u proteklih nekoliko meseci prešao da radi u Srbiju!

Novi lekari, bolje lečenje

Sa novim lekarima koji dolaze iz inostranstva imaćemo još bolje, modernije i efikasnije lečenje
prof. dr Milovan Bojić

Najbolje za pacijente

Prema rečima direktora Instituta "Dedinje" prof. dr Milovana Bojića, reč je o vrhunskom hirurgu koji će biti mentor svim budućim, mladim lekarima u ovoj ustanovi. On je izabrao da svoje znanje i iskustvo, umesto na klinikama zemalja na zapadu, prenese u Srbiju.

- Institutu "Dedinje" pripala je velika čast da u svoje stručne redove dovede jedno veliko ime kardiovaskularne hirurgije. Sa ponosom mogu da kažem da u našoj ustanovi pravimo malu evropsku uniju i veliki centar za složenu kardiohirurgiju. Nećemo dozvoliti da naši lekari odlaze iz zemlje, već ćemo najbolje evropske i svetske lekare dovoditi u Srbiju. Profesor Đamberti lečiće najteže pacijente sa urođenom srčanom manom i koji se ne mogu tek tako lako operisati jednostavnim hirurškim putem. Biće glavni hirurg i obučavaće naše lekare. On ne dolazi da bude konkurencija zaposlenima, da im uzima posao, karijeru, već da svi zajedno budemo tim, da kolege uče jedni od drugih, razmenjuju iskustva i poboljšaju izlečenje naših pacijenata - naglašava dr Bojić i otkriva:

Foto: Informer DN

57 godina

danas je prosečan životni vek pacijenata sa urođenom srčanom manom

- Sa novim lekarima koji dolaze iz inostranstva imaćemo još bolje, modernije i efikasnije lečenje. Dolazak našeg dragog kolege najbitnije je za pacijente, a zatim i za naše zdravstvo i za samu državu. Podsećam, do sada smo doveli vrhunska pojačanja iz Slovenije, Austrije i Nemačke. Ali to nije kraj. Sledeći cilj će biti dolazak stručnjaka iz Francuske i Španije. Mi smo jedan tim i, što se kaže, mnogo smo jaki, jer obavljamo takve transfere, kao kada u fudbalu u vaše redove dovedete Ronalda ili Mesija - pohvalio se direktor "Dedinja".

Foto: ilustracija/informer dn

Na pitanje kolika će plata biti novom saradniku iz Italije, prof. dr Bojić odgovara:

- Ne bih o ciframa preciznim, ali jedno je sigurno da se neće razlikovati od ostalih. Do sada je radio o trošku zdravstvenog osiguranja, a sada će primati platu koja će biti u rangu sa ostalim profesorima u našem institutu - kaže naš sagovornik.

Foto: ilustracija/informer dn

Kardiohirurg prof. dr Alesandro Đamberti ističe da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je postao deo jednog ovakvog tima kakav postoji na Dedinju.

Domaćin u Srbiji

- Ovo nije moja prva poseta ovoj bolnici. Tu sam već deseti put. Počeli smo saradnju pre pet godina. Pacijenti sa urođenim manama su posebni pacijenti, koji zahtevaju i posebnu negu i lečenje. To su kompleksni pacijenti, koje nekada operišemo više puta. Pre pet godina, ovaj Institut je želeo da unapredi svoj rad na ovom polju. Želeli su da im u tome pomognem. Moj osećaj kao doktora i nastavnika kaže da je ova bolnica posvećena budućnosti. Mladi doktori žele da napreduju, posvećeno rade i naša je dužnost da uložimo napor i pomognemo im da budu dobri doktori. To je važno za Srbiju, pacijente i bolnice - istakao je Đamberti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17