• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2019

12:21

STEFANOVIĆ SA PETRUŠEVIM: Srbija nastavlјa odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta

Društvo

STEFANOVIĆ SA PETRUŠEVIM: Srbija nastavlјa odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Moskvi da Republika Srbija nastavlja odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izrazivši ujedno zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci i pomoći koju pruža našoj zemlji, posebno po pitanju sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol

Ministar Stefanović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom sastanka visokih zvaničnika za bezbednosna pitanja, sastao se danas i sa Nikolajem Patruševim, sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Ministar je upoznao Patruševa sa trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiji i izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža našoj zemlji po pitanju južne srpske pokrajine.

Patrušev je istakao podršku razvoju saradnje dve države u oblasti bezbednosti, ali i po drugim pitanjima koji su od nacionalnog interesa za Srbiju. On je dodao da tome doprinose i susreti najviših zvaničnika Srbije i Rusije koji daju dodatni impuls i dinamiku razvoju naših odnosa.
Stefanović i Patrušev su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočava čitav svet, između ostalih i Srbija i Rusija, istakavši da je trenutna bezbednosna situacija složena.

ŠPIJUNSKA AFERA U SRBIJI?! Predsednik Vučić naredio detaljnu istragu (VIDEO)

Foto: Printscreen TV Pink

Oni su se saglasili da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i sajber pretnji neophodna bliska saradnja relevantnih organa svih zemalja, jer je to od presudnog značaja za postizanje konkretnih rezultata.

Ministar Stefanović je istakao dobre rezultate srpske policije u borbi protiv narko-trafikinga i presecanja međunarodnih lanaca krijumčarenja droge, što je, kako je rekao, značajno zbog povezanosti organizovanih kriminalnih grupa na međunarodnom nivou.

Pratimo situaciju i po pitanju migracija i kretanje migranata iz pravca Bliskog istoka, posebno imajući u vidu da postoji bojazan od infiltriranja terorističkih boraca, koji na ovaj način pokušavaju da se domognu Zapadne Evrope - istakao je Stefanović.

Stefanović i Patrušev su na sastanku postigli i dogovor o zaključivanju dva sporazuma koji će dodatno unaprediti saradnju Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti, od kojih se jedan odnosi na saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, a drugi na borbu protiv terorizma.
Ministar Stefanović će se tokom dana u Moskvi sastati i sa Generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom, sa kojim će razgovarati o važnosti dobre saradnje policija i tužilaštava u rešavanju najozbiljnijih krivičnih dela, posebno onih koji mogu ugroziti bezbednost države.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17