• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

24.12.2019

14:45

MLAĐAN IZ ALEKSINCA KRENUO DA TRAŽI MAJKU,  a onda je počelo da se ODMOTAVA KLUPKO NEVEROVATNIH STVARI

Društvo

MLAĐAN IZ ALEKSINCA KRENUO DA TRAŽI MAJKU, a onda je počelo da se ODMOTAVA KLUPKO NEVEROVATNIH STVARI

Podeli vest

Mlađan Radivojević (37) iz Donjeg Adrovca, kod Aleksinca, godinama se trudi da sazna istinu o svojim roditeljima.

Imena njegovih roditelja u svim postporođajnim dokumentima, uključujući i matične knjige - izmišljena su, tvrdi Radiša Pavlović, predsednik Udruženja nestalih beba i predsednik Vladine komisije za pronalazak nestale dece. 

On je sa Mlađanom Radivojevićem iz Aleksinca danas podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu protiv N.N. lica zaspolenih u Opštoj bolnici u Kruševcu u periodu januar- jul 1981. godine - lekara, babica, medicinskih sestara i drugog nemedicinskog osoblja i ostalih lica koja su "u sprezi i saizvršilaštvu  svesno i sa umišljajem  majci i porodici oteli bebu muškog pola - Mlađana Radivojevića"...

Foto: R. B.

(VIDEO) LEKAR MI JE TRAŽIO 10.000 EVRA DA BIRAM BEBU U KBC "ZVEZDARA"! Marko otkrio kako je funkcionisala "pijaca beba" u srpskim porodilištima!

- Prema izjavi Radiše Pavlovića i Mlađana Radivojevića, ni majka, ni otac ne postoje! Mlađan je imao samo tri meseca kada je dat na usvajanje.

Razdvojeni blizanci?

Foto: R. B.

Pred zgradom Osnovnog javnog tužilaštva i suda u Kruševcu  okupilo se inekoliko roditelja koji traže svoju nestalu decu.
Slađana Čuperković (52), je 1994. godine u kruševačkom porodilaštvu na svet donela blizance, dva napredna muška deteta.
- Prvo mi u porodilištu nisu dali da ih vidim, a nakon tri dana saopštavaju mi da  mogu da obiđem inkubator, u kome se nalazi samo jedno dete, a "drugo je umrlo". Pala sam u nesvest. Pretpostavljam da je i drugi sin blizanac i danas  živ. Ima jedan dečak sličan njemu u kruševačkoj Staroj čaršiji, ali se godina rođenja ne poklapa - priča nam Slađana.

Mlađana Radivojevića su 2. oktobra 1981. godine usvojili Verica i Miroslav Radivojević iz sela Donji Adrovac, kod Aleksinca. Blagovremeno su mu saopštili da je usvojen što je on prihvatio kao normalan život.

- Za usvojiteljsku porodicu Radivojević imam samo reči hvale. Divna je to porodica. I ja sam srećno oženjen, imam troje dece, a bavim se pooljoprivredom. Znam da svoje biološke roditelje nikada neću naći, ali mi je stalo da se dokaže istina - kaže nam Mlađan Radivojević. 

On napominje da je prilikom potrage za dokumentacijom svog biološkog porekla imao dosta problema i otpora. 

Klupko oko Mlađanovog rođenja i falsifikovanih dokumenata počelo je da se odmotava kad je krenuo u potragu za biološkim roditeljima. On je, navodno,  rođen 3. marta 1981. u kruševačkom porodilištu, a u bolničkom protokolu pisalo je ime izmišljene majke Snežane Stojanović iz sela Prćilovica, devojačko prezime Milojević, i oca Siniše Stojanovića iz Donjeg Adrovca. Prva prijava Mlađanovog rođenja bila je pod prezimenom Stojanović. 

Međutim, bolnica šalje matičnoj službi istog dana novu prijavu, gde se briše bračno stanje i postojanje oca, i dečak sada ima samo majku i ime Nenad Milojević. Ni na jednom dokumentu ne postoji potpis majke.

- Zanimljivo je da je, sada već pokojni, matičar Luka Stojanović, upisao dete u matične knjige rođenih 10. marta, a izvod iz bolnice stigao je tek dan kasnije - kaže Pavlović.

(FOTO) ŠOKANTNA ISPOVEST VERICE RADIVOJEVIĆ, ODGOJILA JE NESTALU BEBU: Usvojila sa ukradeno dete, ne bih ga uzela DA SAM ZNALA DA JE OTET!

Kada je krenuo u potragu za svojom majkom, ispostavilo se da žena koja se vodi kao njegov biološki roditelj, nije upisana ni u matičnoj službi u Aleksincu, niti u Žitkovcu (nadležnom za Prćilovicu i Donji Adrovac). Ne postoji ni otac, koji se pojavljuje u prvom izvodu, kao ni podaci da je ikada sklopljen brak između roditelja. 

Foto: R. B.

- Oštećeni Mlađan Radivojević, na osnovu svih dokaza, kao žrtva otmice bebe iz naručja svoje biološke majke i biološke porodice kome je oteto i uskraćeno  sdvako pravo na detinjstvo i život sa svojom biološkom porodicom zahteva od Tužilaštva i drugih državnih organa da preduzmu sve neophodne mere i radnje kako bi mu se omogućilo da po Zakonu sazna svoje biološko poreklo - ističe Radiša Pavlović. 

                                                           


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17