• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

16.01.2020

15:30

SRBIN VELIČA GOTOVINU! Stefan Vukić u filmu koji slavi ratnog zločinca, a Srbe prikazuje kao negativce!

Društvo

SRBIN VELIČA GOTOVINU! Stefan Vukić u filmu koji slavi ratnog zločinca, a Srbe prikazuje kao negativce!

Podeli vest

Mladi glumac Stefan Vukić igra u hrvatskom filmu i TV seriji "General“, koji veličaju Antu Gotovinu, dok su Srbi i vojnici JNA predstavljeni kao negativci! Stručna javnost saglasna je u tome da nijedan Srbin ne bi trebalo da prihvati ulogu u filmu koji nas predstavlja na ovakav način!

Stefan Vukić u Srbiji najpoznatiji je u ulozi vođe navijača u seriji „Ubicama“, a dve manje epizode ima i na projektima Radoša Bajića „Šifra Despot“ i „Preživeti Beograd“.

- Ceo život sam vodio računa kako ću vodite sebe kao glumca. Mi radimo za publiku, a ne samo za novac. Glumac, a posebno mlad i na početku, mora da brine o svojoj karijeri i šta sme da igra, a šta ne. Film i serija Antuna Vrdoljaka veliča Gotovinu, a što je još opasnije, to je politička lakrdija koja veliča kompletnu nesreću koja dogodila srpskom narodnu. Kroz seriju i film žele da rehabilituju Gotovinu i naprave revizuju istorije, a nijedan Srbin ne treba u tome da učestvuju - poručuje Bajić.

I pisac i urednik Kulturnog programa RTS Vladimir Kecmanović kaže da nije mesto nijednom Srbinu u toj priči.

- Protiv sam linča umetnika. Da sam glumac, nikada ne bih igrao u filmu o Gotovini. Na sreću, i serija i film su i u Hrvatskoj izloženi podsmehu i njen uticaj je minoran.

Kasting je organizovan preko jedne beogradske agenciji za epizodne uloge vojnika JNA pošto glumci, a ni statisti, nisu želeli da igraju Srbe. Mnogo naših glumaca je odbilo da igra u filmu i seriji, jer nije im dat na uvid kompletan scenario.

Stefan je jedini koji je to prihvatio. Njegova velika scena prikazana je u petoj epizodi, u kojoj glumi s pokojnim kolegom Robertom Budakom. Hrvatski vojnik nosi ranjenog pripadnika JNA da bi mu se ukazala pomoć. Srbi i vojnici JNA prikazani su kao negativci, a u seriji se stalno govori o nama kao ljudima koji su masovno silovali i ubijali i palili sela. Gotovina je prikazan kao superheroj, koji traži da se poštuje ratno pravo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dusan

pre 4 godine

Mogu u neku ruku da ga razuem, mlad je glumac trebaju mu uloge, nema novca , ima zelju da se dokaze ali igrati u filmu u kome su ustase na najgori nacin ubijali njegove srodnike, srbe, pobili oko pet hiljada srba, proterali 200.000 hiljada sa njihovih vekovnih ognjista, mucili ih na najstrasniji nacin, pljuvali po njima ismejavali, pljackali i ti bez imalo mozga u glavi prihvatis da glumis u tom cemeru od filma bez imalo stida i srama, pitam se decko kad i gde si vec bacio taj obraz tako jako mlad i kako mislis da svoje sunarodnike sutra pogledas u oci. Znam, neko ce reci pa to je umetnost koja ne zna za granice bla, bla a medju prvima ce biti dezurna sestra za moralisanje Srbljanovicka i ostala njena bratija koja ce ga zdusno braniti. Mlad si covek ne zelim ti nikakvo zlo, napravio si veliku glupost, glumio si u zemlji koja tvojoj zemlji ne misli nista dobro jos od vajkada, a gaji iskonsku mrznju prema tvojoj zemlji i narodu kome i ti pripadas bar se nadam.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17