• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

06.02.2020

10:51

(VIDEO) E  MOJI SRBI, GLEDAJTE I DALJE TURSKE SERIJE! A, ZA TURKE SMO KRVOLOČNI KOLJAČI, KNEZ LAZAR MONSTRUM KOJI PIJE KRV IZ LOBANJE, vitezovi su mu Karadžić i Milošević...

Društvo

(VIDEO) E MOJI SRBI, GLEDAJTE I DALJE TURSKE SERIJE! A, ZA TURKE SMO KRVOLOČNI KOLJAČI, KNEZ LAZAR MONSTRUM KOJI PIJE KRV IZ LOBANJE, vitezovi su mu Karadžić i Milošević...

Podeli vest

Turske serije su izuzetno popularne u Srbiji, ali većina ljubitelja ovih sapunica, nije ni svesna kakve se poruke preko ovih serija šalju, i na koji se način se, ako se radnja dešava u prošlosti, prikazuje vreme sultana i Otomanskog carstva

Verovatno bi gledaocima u Srbiji slika bila jasnija kada bi pogledali najnoviji turski istorijski filmski hit u režiji Kamila Ajdina, pod naslovom „Turci idu: mač pravde", koji se na ekranima u Turskoj pojavio 20.decembra.

Ova istorijska drama će takođe biti prikazana u bioskopima u SAD-u, Kanadi, Čileu, Meksiku, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Rusiji, Južnoj Africi, Indiji, Indoneziji, Maleziji, Kataru, Azerbejdžanu i Kazahstanu.

Tako će i gledaoci u ovim zemljama imati prilike da se upoznaju sa krvoločnim Srbima predvođenim zlim „kraljem Lazarom" koje su pobedili lepi, dobri, pošteni i moralni Turci, verni pravom bogu Alahu.

Turska kinematografija se već godinama unazad bavi istorijskim temama, a u ovom filmu se govori o vremenu posle pada Konstantinopolja 1453. godine, kada je sultan Mehmed Osvajač (vladao od 1451. do 1481.) krenuo da pokorava preostale hrišćanske države na Balkanu.

ČUVENI SRPSKI DOKTOR POTROŠIO 300.000 EVRA I KAŽE DA TU NEĆE STATI! Govorila je "Srbi su svinje i glupi, trebalo je da ih sravne u bombardovanju", MORAM DA ODBRANIM SVOJ NAROD

Na njegovom udaru se naravno, našla i tadašnja mala i nemoćna srpska despotovina, koja je odbrojaval svoje poslednje dane i konačno propala 1459. Poznato je sa koliko krvi su Osmanlije uništile i pokorile balkanske države, ali u ovom filmu međutim, Turci su prikazani kao pravedni, moralni i superiorni Alahovi vernici, kojima se suprotstavlja suludi i pokvareni kralj Lazar, koji ne krije svoju mržnju prema Turcima i turskom sultanu. Tzv. kralj Lazar želi da stvori Veliku Srbiju, dok se njegovi glavni vitezovi prezivaju Milošević i Karadžić.

Kralj Lazar je prikazan kao krvoločni gospodar rata, koji se kune da se neće smiriti dok ne popije krv iz lobanje sultana Mehmeda, ali koji završava kao i svi zlikovci u sličnim filmovima.

Izmišljotine i istorijski revizionizam u ovom filmu su očigledni, pa čak i lik „kralja Lazara" nije potpuno istinit. Radi se verovatno o despotu Lazaru Brankoviću, sinu despota Đurđa Brankovića, koji je vladao tadašnjom Srbijom i periodu od 1456 do januara 1458. godine, kada je iznenada umro, pre konačnog pada tadašnje prestonice srpske despotovine Smedereva u junu 1459.

Istine radi, nisu Turci jedini koji nas "mažu go*nima" u filmovima i serijama gde smo teroristi, ubice i kriminalci. Prednjčali naravno Holivud, a što je još strašnije u tim "uradcima" koje neko zove i filmovima igra glumački krem fabrike snova! 

Evo samo nekoliko! 

U "Sezoni ubijanja" Travolta se nije baš proslavio kao Srbin, samim tim što je kratko ošišan i ima bradu, pa ne podseća na Srbe, a ni akcenat nije baš najbolje pogodio. On igra Emila Kovača, srpskog vojnika (ma, hajte, molim vas), koji traži osvetu (ništa novo).

U prvoj sezoni serije "24" glavni junak Džek Bauer sređivao je srpske teroriste. Glavni su mu neprijatelji srpska porodica Dražen. Glava porodice, Beograđanin Viktor Dražen, koga igra Denis Hoper, na Beogradskom univerzitetu školovan je za inženjera, a prošao je i KGB-ovu špijunsku obuku. U srpskoj vojsci bio je uključen u operacije na Kosovu, a povezan je i sa ekstremističkim organizacijama Srpski nacionalni oslobodilački front i "Kosovo/1389".

Glumac Marsel Iures u Mirotvorcu igra bosanskog Srbina Dušana Gavrića, koji želi da u zgradu UN podmetne atomsku bombu koju nosi u rancu. Jure ga Nikol Kidman i Džordž Kluni. Naravno, Srbi su jako negativno okarakterisani.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 4 godine

Ma nego šta? I najgori i najjadniji i poraženi, eto i Lazar i Karadžić i Milošević.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Никада ниједан српски војник није крочио на туђу земљу...!! Никада нисмо нападали - никога... За разлику од свих - који нас проглашавају "најгорима"....Зашто то чине...? Зар тако мисле дочекати ДРУГИ ДОЛАЗАК ГОСПОДА НАШЕГ...?! Лажима и лажним сведочењем...? Можда то пролази код ЈАВНОГ МЊЕЊА које граде: Си-ЕН-ЕН и БИ-БИ-СИ, али код БОГА то не пролази...Тамо не "помажу" "зелене новчанице"... Али, ВИ ШТО У БОГА НЕ ВЕРУЈЕТЕ... - ОПРАШТАМО ВАМ... Вама је ионако свеједно где ће Вам душа по окончању овоземаљског битисања...Нек Вам је БОГОМ ПРОСТО...!!

Locac

pre 4 godine

Turci sami kazu da nijednu seriju ne gledaju. Ma to je za ove Balkanske zemlje oni gledaju i bas tako i jeste...

Mašnica

pre 4 godine

Nemojte tako, pa zar nam Erdogan nije veliki prijatelj i naš I Rusije.

Saradžogla

pre 4 godine

Моја баба Радојка од када гледа турске серије научила је шпански језик!Зна да каже бон жур,ауфидер зен,ариведерчи а ,,ок'' цео дан изговара! - Бабо,како здравље? - О кеј!

nikola

pre 4 godine

tako je , turci su dosli da nam otimaju zemlju i ubijaju narod nas srbe a mi smo koljaci , jaoj svasta bih ovde napisao da im odgovorim ali necu jer postujem ovu uredjivacku politiku. A, da, samo i dalje navalite da idete u tursku i gledajte njihove serije. alal vera Srbijo, nikada do pameti necemo doci, nikada!!!

Milan

pre 4 godine

Баш лепо, а наша национална телевизија онако срамотно наказно сними серију о Немањићима. Док је нама интелектуалаца који то чудо направише губићемо историју и препуштати оваквим турски и хрватским преварантима да нам кроје нову лажну историју.

milena

pre 4 godine

I taj ce da kupe srske televizije sa nacionalnom frekvenciom i da nam prikazuju .

gaša

pre 4 godine

A ko nam je kriv što ne koristimo moderne tehnologije. Mi mislimo da je istina dovoljna sama po sebi , Pa ni film o Jasenovcu nismo snimili a, kamo li o Srebrenici i Markalama...Komunisti i dan danas ubijaju Švabe po filmovima...uzgred ,dok su komunisti još kod nas ,u pozadini ,odakle vladaju , "NAMA NEMA SPASA " !!!

milica

pre 4 godine

Samo polako,Turci zaludeli sa serijama i Skandinaviju,bila je statistika u Svedsku da u 149zemalja u svetu gledaju se turci:((

Mane

pre 4 godine

Sada mi moramo da snimimo kontra film koji će da pokaže pravu istinu Turskih krvoloka i takođe prikazivati u mestima gde se trenutno ovaj film prikazuje.Treba pokazati sva njihova"dobra dela".Inače turci su nikakvi ratnici njih je samo bilo mnogo više od nas.Brojnost ne znači i kvalitet ali se oni preko brojnosti okuraže da čine svakojaka zverstva i spremni su da mučki zadaju udarac.To ih uglavnom uče njihove verske vođe koje namerno ili pogrešno tumače veru.

RINGISPIL

pre 4 godine

Penzioneri cackaju nos i gledaju turske serije i rijaliti programe.

Public enemy nuber one

pre 4 godine

Ali zato, turci imaju najbolje horore, uvek su imali tu dozu morbidnosti u kinematografiji. Horori od kojih se danima ne spava normalno. Bez srba u njima.

Pavle

pre 4 godine

Takav samo mi narod... Vracamo se na ono sto nas je ubilo... Isto kako smo sad navuceni na turske serije tako sve vise nasih ljudi ide na rad u Nemacku, Austriju... Sta su nam sve u proslosti radili a mi jurimo za njihov hleb... Mozda je to i gore od gledanja turskih serija...

Milos

pre 4 godine

Nastavlja sesatanizacija Srba I Srbije nista novo, vec vidjeno

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija