• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

19.02.2020

16:29

LEPE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE Vlada izdvaja 300 miliona, na račun stižu vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara

Društvo

LEPE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE Vlada izdvaja 300 miliona, na račun stižu vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara

Podeli vest

Ministarstvo turizma predložilo je Vladi Srbije da izdvoji dodatnih 300 miliona dinara, za novih 60.000 vaučera!

Zbog ogromnog interesovanja građana za dotirani odmor u Srbiji, ovaj predlog biće na dnevnom redu sednice Vlade u četvrtak.

Kako je rekao ministar Rasim Ljajić, ovo je važna državna akcija, jer je od početka godine podeljeno svih 100.000 vaučera, koliko je bilo planirano za 2020.

- Mislim da će na sednici Vlade Srbije to biti odobreno - kazao je ministar Ljajić.

- Time ćemo pokušati da kompenzujemo i manji broj turista iz Kine, jer će se njihov manji dolazak sigurno odraziti na promet. Postoje dva načina da se to zameni. Otvaramo sada nova strana tržišta i jačamo domaći turizam kroz vaučere. Time ćemo ostvariti i veći prihod od domaćih gostiju.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Ukoliko Vlada na sednici odobri dodatna sredstva za vaučere, građani bi mogli već od sledeće nedelje da se prijavljuju za njih. Nedavno je i ministar Ljajić izjavio da je ove godine podeljeno skoro tri puta više vaučera, nego za isti period prošle godine.

Čekove u vrednosti od 5.000 dinara najviše traže penzioneri - čak 55 odsto, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i nezaposleni. Kada je reč o najtraženijim destinacijama, to su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

Sva potrebna dokumenta predaju se na šalterima JP "Pošte Srbije", najmanje mesec dana pre planiranog puta. Vaučeri se koriste isključivo za plaćanje smeštaja, i to na turističkoj destinaciji koja nije mesto prebivališta.

Foto: Printscreen TV Pink

VIŠE GOSTIJU

OD kada je počela akcija, 2015. godine, država je podelila 472.000 vaučera. Ova mera države uticala je da pojedine destinacije "ožive", a mnoge su zbog toga produžile sezonu. Zvanični statistički podaci ukazuju da naša zemlja, u periodu od 2015. do 2020. godine, beleži rast noćenja domaćih turista za tridesetak odsto. Tome su doprineli i vaučeri. Povećan je i prihod od boravišnih taksa i veća je vanpansionska potrošnja.


Tagovi:

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija