• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2020

12:33

BEOGRAĐANKA SE ŠOKIRALA kada joj je apotekarka rekla koliko treba da plati za dve maske! Sramotan potez privatne apoteke!

Društvo

BEOGRAĐANKA SE ŠOKIRALA kada joj je apotekarka rekla koliko treba da plati za dve maske! Sramotan potez privatne apoteke!

Podeli vest

Apoteke 'Prima' u Beogradu prodaju obične maske po ceni od čak 200 dinara za jedan komad!

Kako nam je javila čitateljka, koja je o pomenutoj ceni dostavila i fiskalni račun kao dokaz, nije mogla da veruje kada je čula dve maske mora da plati 400 dinara.

- Ranije su te maske bile oko 12 dinara, onda im je cena skočila na 80 dinara, a sada na čak 200! Ovo stvarno nije normalno, u ovakvoj situaciji kada znaju da ćemo to kupiti i dati koliko god da treba, da nas ovako  pljačkaju. Nečuveno - rekla je revoltirana sugrađanka.

Foto: Privatna arhiva

 

Ona je dve maske kupila u apoteci u Požeškoj ulici na Banovom brdu.  Inače, maske se u državnim apotekama prodaju u paketu od 10 komada, a jedna maska košta 27,70 dinara.

Podsetimo, Informer je već pisao o apoteci "Prima" kada su, početkom marta, dok još nije bilo slučajeva zaraženih koronavirusom, podigli cenu jednokratnih hirurških maski za gotovo 7 puta, kako bi se maksimalno okoristili o uplašene građane.

Tada su koštale 80 dinara, a sada su očigledno otišli korak dalje u želji da zgrnu pare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 4 godine

Ovakvi i slicni su dokaz kakva smo mi nacija.Gledamo samo svoje a ne i interese nacije.Kome ce ova apoteka prodavati maske kada je sada bojkotujemo? Umesto da da po nabavnoj ceni a radi spasa nacije,on jos i zelenasi. Sramota.

milankukic

pre 4 godine

e to je to drzavo dali postojis tu ustanovu kaazniti sa 1000 000 milion dinara ili podnesite kolektivnu ostavku ztbog tog sraamotnog cina ako zena ima racun koji to dokazuje ondaa ili ste vi kao drzava sa njima u dilu ako niste pokazite

ringispil

pre 4 godine

Milane pazi sad ovo. COVID 19 test se u Srbiji moze uraditi samo na TORLAKU. NASA VLAST KAZE neke privatne laboratorije naplacuju test 16000 dinara. Cekaj ta ista laboratorija radi test u TORLAKU to je valjda drzavnia institucija koja ustvari naplacuje te testove. KOLIKA JE CENA TAMO e to neznamo, ali bitno je da drzava optuzi privatni sektor a istina je na sasvim drugoj strani. E ta manipulacija i meko spinovanje toboze za rad opsteg dobra nacije neke birace dovodi do ludila. Ocito ce budzet biti u minusu zbog smanjenog poslovanja ali GENIJALCI se setili da popune budzet davanjem pomoci penzionerima koji ce opet potrositi novac na apotekarske gluposti i hranu koja je takodje oporezovana i opet ce puniti budzet. DAKLE iz supljeg u prazno. TAKO JE TO PRIKE I SA MASKAMA . ta PRIMA apoteka diluje ne registrovane lekove vec decenijama pa sta mislis uz ciji blagoslov.

gaša

pre 4 godine

U nišu ,privatna apoteka ...Pored mene čovek pita za cenu maske a ona kaže : - 760 din. E to je pljačka...

Posmatrač

pre 4 godine

Čoveče tebi nema spasa, prs'o si kao zemljani lonac

Cooa

pre 4 godine

Živa istina jutros pitam imate li maske, ima 200 din. Sram ih bilo prošle nedelje su bile 90 din.

ZZ

pre 4 godine

Vrati se sa kuhinjskim noze .. uzmi pare i maske ..

maja

pre 4 godine

Nemjte da kukate na drzavu. Drzava ima i zakone i policiju. Ovo je dovoljno prijaviti da bi bilo reseno na odgovarajuci nacin. A maski ce biti, ako prestanete da divljate sa kupovinom. Zasto je coveku u Pancevu trebalo da kupi 2800 maski? Svima odmah pada na pamet preprodaja, ali panika je mnogo verovatniji razlog. Hajde malo da se svi kolektivno primirimo, prisetimo se osnovnih pravila higijene i budemo disciplinovani. Prisetite se da napravite razmak kad stojite uz druge ljude, ne kasljite i ne kijajte im u lice. Nije smesno kad se zakasljete u mesnici ili u prevozu, jos gore kada pljujete po ulici na sve strane.

Mića

pre 4 godine

GDE JE INSPEKCIJA? ZATVORI ,ZAPEČATI,KAZNI I OBJAVI DA CEO NAROD ZNA KAVI SU LOPOVI U TOJ APOTECI!!!

Mito

pre 4 godine

Treba postupiti kao za vreme ZOI u Sarajevu 84-te, kada je "genijalac" odrao Kirka Daglasa. Kazna mora biti rigorozna.

Marcco

pre 4 godine

Da kojim slučajem prodaju za manje, odkupila bi susedna apoteka pa bi opet prodavala za više.

Emina

pre 4 godine

A ne pitate se koja je nabavna cena bila za te maske????????? Uvek su apotekari krivi, naravno?!

Srbin

pre 4 godine

Свугде има будала и у Немачкој сам видео дезинфекционо средство од 100ml кошта 32 евра

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17