• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

11.04.2020

11:35

DR GRUJIČIĆ: ONKOLOŠKI PREGLEDI OD POLOVINE MAJA! Na Institutu za onkologiju 28 osoba pozitivno na koronu, redukovan prijem pacijenata

Društvo

DR GRUJIČIĆ: ONKOLOŠKI PREGLEDI OD POLOVINE MAJA! Na Institutu za onkologiju 28 osoba pozitivno na koronu, redukovan prijem pacijenata

Podeli vest

Dr Danica Grujičić zamolila pacijente za strpljenje i disciplinu

Od 936 zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju, njih 22 je pozitivno na korona virus, kao i šest pacijenata.

- Mi smo se potrudili da svi pacijenti koji su pozitivni budu primljeni u kliničko-bolničke centre. Nastavićemo da ih lečimo kada oni prebrode ovu krizu, kada prođe izolacija, organizovaćemo se tako da svim pacijentima kojima je prekinuta terapija budu snimljeni na našim skenerima i magnetima - rekla je za "RTS" direktorka Instituta Danica Grujičić.

Ona je navela da će se zakazivati od druge polovine maja kada očekuje da može normalno da da se radi.

JOŠ JEDNOM VAS MOLIM, SITUACIJA JE VEOMA OZBILJNA! Doktorka Grujičić se PONOVO OBRATILA GRAĐANIMA: Slušajte struku, ne znamo sa čime se BORIMO!

- Molimo pacijente za malo predaha, to ne znači da nećemo raditi, samo malo redukovani prijemi, juče su pozvani svi pacijente koji su bili zakazani za sledeću nedelju. Molimo one koju su febrilni da ne dolaze, da se ne ljute ako imaju temperaturu 37,1 ako ih vraćamo - rekla je za doktorka Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, konzilijumi se odvijaju bez problema i bez prisustva pacijenata, i da ako prisustvo nekog bolesnika bude potrebno, biće pozvani na pregled uz svu neophodnu zaštitu.

- Jako je važno da se članovi porodice naših pacijenata ponašaju disciplinovano i da ukoliko sumnjaju da su imali bilo kakav kontakt sa nekim ko je prehlađen, da ne dolaze u blizak kontakt sa pacijentom koji se izlečio od maligne bolesti ili se još leči ili tek treba da počne da se leči - rekla je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija