• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

14.04.2020

15:39

PREMINUO DRAGAN TOROMAN, vodeći stručnjak Istraživačke stanice Petnica!

Društvo

PREMINUO DRAGAN TOROMAN, vodeći stručnjak Istraživačke stanice Petnica!

Podeli vest

Dragan Toroman preminuo je u ponedeljak 13. aprila 2020. od posledica COVID-19

Dragan Toroman, šef odeljenja za računarske tehnologije u Istraživačkoj stanici Petnica, stručni konsultant i saradnik na programu poboljšanja usluga zdravstvenih laboratorija u Srbiji, vrhunski IT stručnjak i čovek izuzetne profesionalne širine i znanja, tragično nas je napustio u neravnopravnoj borbi sa COVID-19 virusom. 

Izuzetan pedagog, nesebično je delio i prenosio svoje vanserijsko znanje i iskustvo mlađim naraštajima i kolegama. Njegov doprinos široj zajednici je neizmeriv, pre svega u radu na najrazličitijim tehnološkim projektima od posebnog značaja, koji su krasili njegovu brilijantnu karijeru, kako u Srbiji tako i u svetu. 

Vizionar, naučni inovator, čovek koji je plenio vedrinom i pozitivnošću, izuzetan motivator, a u isto vreme kritički mislilac, pravi erudita, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali tu privilegiju i sreću da ga upoznaju. Ostaju najlepša sećanja, neizreciva praznina i bol u dušama svih koji su poznavali ovog jedinstvenog, neponovljivog, gromadu od čoveka - Dragana Toromana.

Istraživačka stanica Petnica sa velikom tugom saopštila je ovu informaciju i oprostila se od kolege.

4 KOBNE ODLUKE Šta je sve pogrešno uradio direktor u Nišu i tako pomogao da se desi ono čega su se SVI U SRBIJI NAJVIŠE PLAŠILI

Dragan Toroman (1969 – 2020) rođen je u Pirotu, a odrastao u Nišu. Polaznik pograma informatike u Petnici bio je od 1986. godine. Od 1998. godine bio je rukovodilac programa računarstva u Istraživačkoj stanici Petnica. Organizovao je više od stotinu obrazovnih programa u oblasti računarstva i informatike. Bio je preduzetnik u oblasti IT, i deo nekoliko međunarodnih razvojinih timova za informacione tehnologije. Dobitnik je prestižne ICT nagrade „Diskobolos“ koju dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA). Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu i kćerku Lidiju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17