• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: promo

20.04.2020

14:35

Mozzart donirao više od milion dinara Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu

Društvo

Mozzart donirao više od milion dinara Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu

Podeli vest

Donacija će biti iskorišćena za kupovinu veoma važnih uređaja koji su namenjeni za praćenje vitalnih funkcija kod pacijenata

Kako bi podržala napore države, lekara i zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da sačuvaju svaki ljudski život u borbi protiv pandemije virusa korona, kompanija Mozzart izdvojila je 100.000 evra samo za pomoć bolnicama širom Srbije. U okviru tog paketa, više od million dinara regionalni lider industrije igara na sreću donirao je Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Ovaj privredni gigant društvenu odgovornost i humanost pokazao je odmah po izbijanju pandemije, izdvojivši gotovo pola miliona evra za pomoć najugroženijima širom zemlje. Pravovremena pomoć od Mozzarta već je stigla i Kliničkom centru u Nišu, kao i Opštim bolnicama u Ćupriji, Subotici, Čačku, Kikindi, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, te Infektivnoj klinici u Beogradu...

Direktor opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu dr Zoran Mrvić, zahvalio je kompaniji Mozzart na nabavci pacijent monitora, aparata koji su, kako kaže, zlata vredni.

Hvala Mozzartu, pacijent monitori su izvanredni aparati kojim kontrolišemo i pratimo sve vitalne funkcije naših pacijenata u intenzivnoj nezi, što nam je u ovom trenutku, dok vlada pandemija virusa korona jako bitno. Uređaji će nam biti dragoceni i kada prođu vanredne okolnosti, jer bolnica u Kraljevu ima dosta pacijenata koji polaze kroz intenzivnu negu, a monitori koji smo do sada koristili zaista su bili starijeg datuma. Država ne može sve sama, nama je Ministarstvo zdravlja partner, a dobri i odgovorni ljudi poput Mozzarta su prijatelji koji nam donacijama pomažu, objasnio je dr Mrvić.

Foto: Promo

 

Društveno odgovorni pristup za vreme pandemije, samo je nastavak Mozzartovog strateškog opredeljenja i nastavak niza akcija koje za cilj imaju unapređenje zdravstvenog sistema i obezbeđenje boljih uslova lečenja i boravka pacijenata u zdravstvenim institucijama.

I pre teške situacije koja nas je zadesila, smatrali smo da je zdravstvo oblast u koju treba posebno ulagati, ali smo sada smo još čvršći u tom uverenju. Znamo da je situacija u kraljevačkoj bolnici, kao i u mnogim drugim širom Srbije veoma teška i osećamo moralnu obavezu da u ovom trenutku pružimo pomoć i podršku. Lekari jesu heroji čitave nacije, svaka im čast na požrtvovanosti, a kompanija Mozzart je tu da kao i do sada bude solidarna i pomogne. Drago nam je  što će ovi aparati biti dragoceni i kada vanredna situacija prođe, moramo misliti i o budućnosti našeg zdravstvenig sistema, rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.

Ova kompanija je za borbu protiv virusa korona donirala čak 400.000 evra u Srbiji, u šta je uključena i nabavka deset invazivnih respiratora, novčana pomoća za zdravstvene ustanove, a u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. U saradnji sa Vojskom Srbije, televizorima su opremili privremenu bolnicu  „Čair” u Nišu i sve sigurne kuće u Srbiji, programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno su napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi...

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija