• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

17.05.2020

08:53

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE VEĆ INTERVENISALA U ŠIDU - TOKOM NOĆI PRIVEDENO 18 MIGRANATA KOJI SU LUTALI ULICAMA! Meštani odahnuli, zahvalni predsedniku Vučiću!

Društvo

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE VEĆ INTERVENISALA U ŠIDU - TOKOM NOĆI PRIVEDENO 18 MIGRANATA KOJI SU LUTALI ULICAMA! Meštani odahnuli, zahvalni predsedniku Vučiću!

Podeli vest

Vojska stigla u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata. Noćas je već intervenisala i 18 migranata vratrila u prihvatni centar.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra - "Adaševci", "Principovac" i "Šid - Stanica". U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom. 

Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

"Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno", rekao je Semenović za RTS.

Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsedniku Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim delovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom sprečila svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine.

Foto: printscreen RTS

Predsednik Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.   

Najveći problem u šidskoj opštini problem su pravili neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.  

Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZN

pre 3 godine

Zašto se migranti koji nas ne poštuju kao zemlju domaćina i koji se protivzakonito ponašaju ne deportuju u zemlju iz koje su došli? U čemu je problem?

Bice

pre 3 godine

Preko granice putem ne moze jer ih niko okolo ne zeli primiti, avionom je problem jer je pitanje da li vazdusna linija sa tim zemljama uopste radi a predhodno i najvaznije pitanje je da li tamo ima ikoga sa kim se moze dogovoriti. Cisto sumnjam da bi te zemlje s nama pravili dogovore bez jasnog interesa jer su ih oni i pustili za neciji interes. Postoje nacini ali ih mi sami ne mozemo sprovesti. Ima nade.

Skobaljac

pre 3 godine

Druge zemlje su ih"pustile"da udju u nasu zemlju? Zanimljivo neko"pustanje"? Onda ajde i mi da ih"pustimo"da odu u drugu zemlju a ne ovde sutra da sire svoj kalifat,zasta su u stvari i poslati u tu Evropu.

Bice

pre 3 godine

Skobaljac, ne treba sa mnom da se prepires, ja sam samo konstatovao javni problem njihovog isterivanja a rado bi ih sam ispratio odavde. Rekao sam da postoje nacini ali problem ni izbliza nije tako jednostavan kako ti mislis. Onaj koji je problem sa migrantima u svetu napravio je neuporedivo jaci od Srbije a ovde ima mnogo losih `ociju`. Kada se taj problem bude resavao neces ni znati kao ni ja jer ce jedino tako moci.

milosobilic1389

pre 3 godine

Зашто криминалце називате "МИГРАНТИ"...? Мигранти путују са женама и децом и породицама...Зашто су криминалци белосветски ЗАШТИЋЕНИ КОНВЕНЦИЈОМ о мигрантима... - када они то заправо нису...?! Зашто их овде хранимо...? Зашто их примамо...? Ко су ти људи...? Већина у Шиду су ... - Албанци...!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17