• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2020

12:17

SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA, IMAMO VELIKI BROJ PACIJENATA SA OZBILJNOM KLINIČKOM SLIKOM! Stevanović: Tokom noći dva smrtna slučaja na Infektivnoj!

Društvo

SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA, IMAMO VELIKI BROJ PACIJENATA SA OZBILJNOM KLINIČKOM SLIKOM! Stevanović: Tokom noći dva smrtna slučaja na Infektivnoj!

Podeli vest

U poslednja 24 sata u prijemno-trijažnoj ambulanti Infektivne klinike u Beogradu pregledano je 290 pacijenata koji imaju simptome kovida-19, a u još dve trijažne ambulante još 150 pacijenata, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.


On je rekao da je stanje 115 bolesnika zahtevalo bolničko lečenje, a 15 je prijemljeno u jedinice intezivne nege bolnica koje su u kovid sistemu.


"U pitanju su uglavnom mlađe osobe između 30 i 50 godina koje nam dolaze sa ozbiljnom kliničkom slikom, obostanom upalom pluća. Manji broj ima lakšu kliničku sliku, koja može da se prati ambulantno i koji mogu da budu u kućnoj samoizolaciji", rekao je Stevanović novinarima u Beogradu.

Kako kaže, karakteristično je da sve više obolevaju mladi koji nemaju neke hronične bolesti, a koji imaju tešku kliničku sliku i završavaju u jedinicima intezivne nege.

"Samo na Infektivnoj klinici tokom noći imali smo dva smrtna slučaja", rekao je Stevanović.

Foto: tanjug/nikola anđić

On je naveo da je popunjenost kapaciteta Infektivne klinike 95 odsto i da svaki dan otpuštaju 10 do 15 pacijenata, a da se isti broj primi.

To što su poslednjih nekoliko dana gužve ispred Infektivne klinike i to što se pacijenti žale da dugo čekaju, Stevanović kaže da prioritet imaju pacijenti koji su životno ugroženi, a da oni sa lakšom kliničkom slikom moraju da sačekaju.

"Situacija je vrlo ozbiljna. Imamo veliki broj pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom, imamo rastući broj pacijenata koji zahtevaju različite forme ventilacije. Dobro je što sada imamo manju smrtnost nego na početku", zaključio je Stevanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17