• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2020

11:33

BRUTALNO! DOKTOR KON UĆUTKAO EPIDEMIOLOGA RADOVANOVIĆA, pa otkrio TRI USLOVA pod kojima bi OTIŠAO iz Kriznog štaba!

Društvo

BRUTALNO! DOKTOR KON UĆUTKAO EPIDEMIOLOGA RADOVANOVIĆA, pa otkrio TRI USLOVA pod kojima bi OTIŠAO iz Kriznog štaba!

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji doktor Predrag Kon oštro je odgovorio kolegi Zoranu Radovanoviću koji već danima kritikuje poteze tog štaba, a kao jedino rešenje vidi mogućnost da Svetska zdravstvena organizacija u našu zemlju pošalje tim eksperata. Kon se oglasio na Fejsbuku, a njegov odgovor prenosimo u celosti

- Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije. Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10. do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi Republike Srbije. Teškoće u radu sa bazom Covid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo.

Eksperti SZO, koje predlažete da se pozovu su po mom mišljenju uvek dobrodošli. Uostalom sve "škole" i kurseve SZO u vezi priprema za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama.

Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom - napisao je Kon.

 

Foto: printscreen facebook

Podsećamo, doktor Radovanović rekao je da "umesto promena u Kriznom štabu treba da se molimo da nam SZO pošalje tim eksperata".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

Radovanoviću, SZO je šljam, koji su razne teške boleštine skinuli sa spiska bolesti, za debele pare.

cccc

pre 3 godine

Od svih stručnjaka za koronu u Srbiji najviše verujem dr. Konu

Zoran Dubovina

pre 3 godine

Profesoru Radovanovicu, Vise nam je dosta tajvih pametovanje! Ili dodji i bori se za svoj narod a ne da predlazes da tamo neki indijanci dolaze ispred WTO, jer oni ne salju vrhunske strucnjake iz zapadnih zamalja nego iz Afrike! Ako si tako strucan doprinesi nesto a ne samo palamudis !

gago

pre 3 godine

Bolji je doktor Kon od pola SZO a ceo nas tim doktora da ne govorim. ...

patriot

pre 3 godine

Najveća HVALA svima Medicinarima koji su pokazali da mogu i znaju da se bore da spase živote ljudi. PS imam utisak da Gospodin Radovanović nema veze sa Medicinom jer govori bez veze, Ethik je za njega nepoznata, dali je on Dr?

Rade

pre 3 godine

Jeste on završio neke silne škole koje imaju veze sa medicinom, ali kad je trebalo da nauči da bude čovek bežao je sa časova! Ili se možda jednostavno rodio kao nečovek!!!

moma52

pre 3 godine

Prof.dr Radovanović je sa najvišim referencama od svih naših epidemiologa i ima najviše objavljenih radova u svetski najpoznatijim časopisima iz epidemiologije. Inače epidemiologija se zasniva na statistici i iz nje izvlači zaključke i predlaže mere za preventivno delovanje,ovde je sporno ,da li neko želi te mere da primeni.

Petar

pre 3 godine

Je li gospodin Radovanovic doktor, ili glumac?

branko1

pre 3 godine

Sramota me je što sam bio đak profesora Radovanovića.Uvek je bio ličan I sujetan

Dragan

pre 3 godine

Dragi moj profesore. Većina doktora koji su u kriznom štabu imaju veze sa Vama. Ili ste im bili profesor ili mentor kao praktikantima ili šef. To su vaši đaci i sve što kažete loše (a pričate previše lošeg) o ovim ljudima govorite o sebi. Ako ste doaen u ovoj oblasti onda ste jako loš kao učitelj ili namerno niste hteli da prenesete ono što ste znali. Sve u svemu "izvolite da vas operiše hirurg koga ste vi učili" ako smete????

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17