• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nenad Stefanovic, Predsednik Udruzenja sudija i tuzilaca Srbije

11.11.2020

12:35 >> 13:07

TUŽIOCI SUTRA BIRAJU PREDSTAVNIKE u Državnom veću tužilaca!

Društvo

TUŽIOCI SUTRA BIRAJU PREDSTAVNIKE u Državnom veću tužilaca!

Podeli vest

Tužilački izbori za novih šest članova Državnog veća tužilaca (DVT) održaće se sutra, na 17 biračkih mesta u tužilaštvima u Srbiji

Pravo glasa može da iskoristi ukupno 629 birača javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na trajnoj funkciji.

Dana 12.11.2020 godine odrzavaju se izbori za izborne clanove DVT. Izbori ce biti odrzani na 17 birackih mesta. Udruzenje sudija i tuzilaca apeluje na sve birace da se pridrzavaju svih propisanih epidemioloskih mera od strane nadleznih organa u cilju prevencije i sirenja virusa korona.

Foto: Pixabay

Nazalost pojedina biracka mesta su na velikoj udaljenosti od mesta rada kolega a pojedina i vise od 100km sto ukazuje na razlicitu dostupnost birackim mestima i neophodnost da se vise biraca prevoze istim putnickim vozilima iz kog razloga je potrebno obavezno koristiti u prevoznim sredstvima zastitne maske kako bi se sacuvalo zdravlje.

Pozivamo sve kolege da izadju u sto vecem broju i glasaju za kandidate koji ce obezbediti svojim radom jacanje tuzilacke organizacije. UST ce inicirati u narednim periodu izmene propisa o izborima kako bi svaki tuzilac-birac imao istu dostupnost birackom mestu.

Glasanje za kandidate za nove članove DVT obaviće se 8 do 13 časova, a izbore će pratiti predstavnici OEBS-a i strukovnih udruženja.

Konačni rezultati trebalo bi da budu poznati u ponedeljak 16. novembra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija