• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2020

12:45

3 MOGUĆA SCENARIJA ZA NOVU GODINU U SRBIJI! O ovome će se danas raspravljati na Kriznom štabu!

Društvo

3 MOGUĆA SCENARIJA ZA NOVU GODINU U SRBIJI! O ovome će se danas raspravljati na Kriznom štabu!

Podeli vest

Kako Informer saznaje, Krizni štab za borbu protiv korona virusa zaseda danas u 15 časova, a na stolu se nalazi odluka o proslavi Nove godine

Na današnjoj sednici će se razmotriti mere za Novu godinu i predstojeće praznike, dok je za sutra  predviđena sednica Vlade na kojoj bi trebalo da se usvoje odluke, koje danas donesu članovi štaba.

Epidemiolozi su složni da do popuštanja mera, odnosno rada ugostiteljskih objekata u novogodišnjoj noći ne bi trebalo da dođe.

Glavna tema štaba trebalo bi da budu mere koje će važiti za doček Nove godine i Božićne praznike, a neke od odluka bi se mogle naži na stolu. 

Foto: tanjug/Nikola Anđić

Krizni štab
Rad ugostiteljskih objekata do 20 časova 

Ukoliko odluka Kriznog štaba bude da trenutne epidemiološke mere ostanu nepromenjene, ugostiteljski objekti će neometano raditi do 20 časova. 

Pretpostavka da će u lokalima u dnevnoj varijanti građani proslaviti kraj 2020. godine, takođe može dovesti do povećanog broja novozaraženih koronavirusom. 

S obzirom na to da je u kaficima zbranjeno puštanje muzike, ovakva odluka možda ne bi dovela do velikog skoka zaraženih, a prema mišljenju stručnjaka, najbezlonija je opcija. 

Foto: Beta

Vlasnici kafića s nestrpljenjem čekaju današnju odluku Kriznog štaba
Produženo radno vreme 

Iako treći talas epidemije koronavirusa još uvek nije završen, mladi uveliko planiraju proslavu Nove godine. 

Jedna od opcija Kriznog štaba je popuštanje postojećih mera, tj produženo radno vreme ugostiteljskih objekata. 

Odluka koja se može naći na stolu obuhvata produžavanje radnog vremena do 22 časa poslednjeg dana u godini. 

Proslava Nove godine

Najmanja verovatnoća je odluka Kriznog štaba da će novogodišnju noć ugostitelji provesti radno.

Medicinski deo Kriznog štaba je u više navrata iskazao svoj čvrt stav po pitanju proslave Nove godine, a epidemiolog dr Predrag Kon je u nekoliko navrata istakao rizik od zaraze u novogodišnjoj noći. 

- Sad se kriva spušta, ali su još uvek prepune bolnice i na velikom udaru su zdravstveni radnici. Ako mi sada napravimo grešku broj obolelih će ponovo početi da raste. Uz proslavu Nove godine, stvorićemo uslove za prenošenje u situacijij kad se već gasi. Dati mu nov zamah i igrati u korist virusa. Svi shvataju da ne može da se dopusti proslava Nove godine. To potpuno odudara od realnosti - izjavio je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija