• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

20.02.2021

16:16

DOLAZI POLAKO VREME ZA POSTEPENO VRAĆANJE U NORMALNIJE ŽIVOTNE TOKOVE! Kisić: Očekujemo popuštanje mera u gerontološkim centrima!

Društvo

DOLAZI POLAKO VREME ZA POSTEPENO VRAĆANJE U NORMALNIJE ŽIVOTNE TOKOVE! Kisić: Očekujemo popuštanje mera u gerontološkim centrima!

Podeli vest

Izvesno je da će lepši vremenski uslovi, kao i vakcinacija protiv virusa korona, dovesti do relaksacije postojećih epidemioloških mera u gerontološkim centrima, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević

Ona je danas u Šapcu rekla da će uskoro moći da se organizuju posete i na otvorenom, te istakla da su korisnici u staračkim domovima pokazali odgovornost, savestnost i strpljenje.

- Ovde su mere bile i te kako restriktivne, pa će se u narednom periodu omogućiti i njihovo relaksiranje. Sada polako dolazi vreme za postepeno vraćanje u normalnije životne tokove - rekla je ministarka novinarima.
KORONA NAPADA MLAĐE ŽENE, broj na intezivnoj nezi u kovid bolnicama svakodnevno raste! Dr Adžić: Potrebni novi kapaciteti
 

Navela je i da korisnici mogu da imaju posete uz strogo kontrolisane uslove i uz poštovanje svih preventivnih mera, i da se izrađuju preporuke o mogućnostima njihovih izlazaka.

Kisić Tepavčevićeva podsetila je i da su u prošloj godini korisnici domova mogli da izađu napolje, ako je to zdravstveno stanje dozvoljavalo, ali da je svaki povratak zahtevao negativan PCR test i izolaciju od 14 dana u posebnom delu gerontološkog centra.

Foto: S.G.


- To su sve mere koje su se poštovale u prethodnom periodu - istakla je ona.

Foto: S.G.



Kako je navela, pre više od dva meseca resorno ministarstvo je omogućilo da gerontološki centri na nedeljnom nivou pribavljaju antigenske testove, koji otkrivaju i sve asimptomatske nosioce virusa korona.

Foto: S.G.



Na taj način se sprečava širenje infekcije, dodala je ministarka

Ona je danas u Šapcu obišla Gerontološki centar i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult.

-Veliko je zadovoljstvo da na Dan socijalne pravde gost grada bude ministarka Kisić Tepavaćević. Mi ćemo se zalagati da budemo grad jednakih prava i težimo da potencijale koje ima svaki pojedinac iskaže na najbolji način. Grad je mnogo toga učinio u saradnji sa državom, da se prevaziđe epidemiološki problem u Gerontološkom centru. Preduzete su sve neophodne mere i svi resursi su iskorišćeni kako bi se prebrodila kriza i 9. februara je odjavljena epidemija. Stanje u Gerontološkom centru je sada stabilno i razmišlja se o daljim aktivnostima, ublažavanju mera, o čemu su razgovarali i sa ministarkom - naglasio je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Ministarka Kisić Tepavčević, naglasila je da je ovo samo prva u nizu radnih poseta Šapcu, uz zahvalnost domaćinima na srdačnoj dobrodošlici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija