• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2021

20:00

"POŠTOVANI GLEDAOCI, DOBRO VEČE! AVIONI AGRESORSKIH NATO SNAGA IZVRŠILI SU PRVE RAKETNE NAPADE NA NAŠU ZEMLJU"! Ovako smo 24. marta 1999. godine čuli NAJGORE MOGUĆE VESTI! /Video/

Društvo

"POŠTOVANI GLEDAOCI, DOBRO VEČE! AVIONI AGRESORSKIH NATO SNAGA IZVRŠILI SU PRVE RAKETNE NAPADE NA NAŠU ZEMLJU"! Ovako smo 24. marta 1999. godine čuli NAJGORE MOGUĆE VESTI! /Video/

Podeli vest

Tog 24. marta 1999. godine nam je voditelj Dnevnika RTS saopštio da je počela NATO agresija na SR Jugoslaviju

- Poštovani gledaoci, dobro veče. Neprijateljski avioni agresorskih NATO snaga oko 20 časova izvršili su prve raketne napade na našu zemlju. Avijacija NATO-a je u prvom talasu agresija gađala ciljeve u Prištini, Kuršumliji, Danilovgradu, Novom Sadu, Pančevu i Podgorici... - rekao je na početku obraćanja voditelj.

Ovim rečima, na današnji dan, 24. marta 1999. godine, tačno u 22 časa i 39 minuta, spiker RTS je upoznao građane Savezne Republike Jugoslavije sa prvim informacijama o zločinačkoj NATO interveciji.

Iako je narod, kako se pričao, naslućivao da će se nešto desiti, to su saznali ipak sa malih ekrana...O tome se upravo u medijima slušalo narednih 78 dana...

Voditelj je zatim pročitao saopštenje Generalštaba, koje je napade potvrdilo.

Kako je izgledao prvi dnevnik koji nam je saopštio da počinje napad na našu zemlju u kojem je, kako je kasnije objavljeno, ubijeno 2.500 ljudi od kojih 79 dece, pogledajte u video-snimku ispod.

Podsetimo, pre tačno 22 godine na današnji dan započeli su vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana, koliko su trajali napadi, prema pojedinim izvorima poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi.

Ukupan broj žrtava nije zvanično utvrđen.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

/VIDEO/ SAMO U INFORMERU! Specijalni vikend dodatak "Nekažnjeni NATO zločini"
Društvo

/VIDEO/ SAMO U INFORMERU! Specijalni vikend dodatak "Nekažnjeni NATO zločini"

* Poslednje neispričane priče o ratnim zločinima počinjenim tokom agresije na Srbiju 1999. godine! * Strogo poverljivo! Tajni izveštaj UN o bombardovanju osiromašenim uranijumom * Zašto je zaista bombardovana zgrada kineske ambasade * Kako je misteriozno umro američki oficir koji je naredio napad na Kineze * Potresne ispovesti žrtava od Niša i Varvarina do Beograda i Novog Sada

27.03.2021

00:02 >> 08:31

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija