• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

09.04.2021

07:05

DVE KLJUČNE TEME NA STOLU Danas sednica Kriznog štaba, ČEKA SE ODLUKA O POPUŠTANJU MERA

Društvo

DVE KLJUČNE TEME NA STOLU Danas sednica Kriznog štaba, ČEKA SE ODLUKA O POPUŠTANJU MERA

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas u 8 časova.

- Krizni štab ima sednicu i razgovaraćemo o epidemiološkim merama, posle kog će se neko obratiti. Oni misle da nam dobro ide, da se ne treba opuštati. Videćemo posle sastanka - rekla je premijerka.

I na poslednjoj sednici održanoj u petak prošle nedelje doneta je odluka da se mere ublaže, zbog čega su bašte kafića od ponedeljka ujutru otvorene za goste, ali ostalo je otvoreno pitanje rada tržnih centara i povratak u škole. O tome će biti reči danas.

Kada je reč o đacima, koji danas imaju probu male mature, danas bi mogla da bude doneta i odluka da li će se vratiti u klupe ili ne. Za sada, učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci ostaju na onlajn nastavi.

U igri su tri opcije - povratak u školske klupe, nastavak onlajn nastave ili kombinovano kao što je to bio slučaj ranije.

Obe odluke zavise od brojki, koje gledajući brojke na nivou države, padaju. Jučerašnji podaci kažu da pozitivno testirano 4.398, što je u odnosu na nedelju dana ranije pad za više od 1.000. U utorak prošle nedelje u Srbiji je bilo 5.471 pozitivnih osoba od 18.528 testiranih.

Taj pad naosetniji je u prestonici, koja je nedeljama unazad, bila i najveće žarište. I dalje jeste, ali posle mnogo vremena, broj novoobolelih u Beogradu pao je ispod 1.000. U odnosu na raniji period kada je svakog dana u Beogradu bilo 30-40% zaraženih, juče je taj procenat bio manje od 22%.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17