• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2021

10:43

Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima!

Društvo

Mali: Danas isplata minimalca, prekosutra pomoć građanima!

Podeli vest

Za 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu, kaže ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali

On za Tanjug navodi da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

"Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije", kaže Mali.

JEDNIM KLIKOM DO 30 EVRA! Prijavite se OVDE i čekajte isplatu!

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

"Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima", kaže Mali.

Foto: Tanjug


Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra a za nezaposlene po 200 evra.

"Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca", kaže Mali za Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija