• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

26.05.2021

16:00

Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta

Društvo

Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta

Podeli vest

Zahvaljujući glasovima građana, informatički kabineti u još 20 osnovnih škola u Srbiji biće opremljeni savremenom računarskom opremom. Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Stvaramo znanje“, već pet godina podržava razvoj informatičke pismenosti kod najmlađih i do sada je uložio 100 miliona dinara u opremanje 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola u svim krajevima naše zemlje

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine daje predlog 40 osnovnih škola kojima nedostaje informatička oprema i koje učestvuju u glasanju na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet. Odluku o tome koje škole će dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija donose građani. Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, kako bi đaci u svim krajevima zemlje imali podjednak pristup savremenoj informatičkoj opremi. Po završetku glasanja, u svakom ciklusu bira se 20 škola, po pet iz svake oblasti, koje dobijaju novu računarsku opremu. Spisak nagrađenih škola u okviru ovogodišnjeg ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete pronaći na sledećem linku.

U strateškom opredeljenju da podršku usmeri na unapređenje uslova za sticanje znanja i razvoj mladih talenata, Telekom Srbija pokrenuo je projekat „Stvaramo znanje“ 2017. godine, kada je informatika uvedena kao obavezan predmet u osnovne škole, sa ciljem da dodatno podrži uključivanje osnovaca u svet digitalnih tehnologija, kako bi uz podršku nastavnika stekli odgovarajuća znanja i veštine.

Foto: Promo

Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice. Projekat prati savremene tokove u obrazovanju i potrebu za unapređenjem digitalne pismenosti od samog početka školovanja, što potvrđuje i stav nadležnih institucija da od prošle godine i za učenike prvog razreda osnovnih škola bude uveden novi predmet pod nazivom „Digitalni svet“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17