• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Hepi

06.06.2021

18:39

/VIDEO/ KAKO JE IZGLEDAO PUT SMRTI KA HRVATSKIM LOGORIMA IZ LIČNOG ISKUSTVA! Do sada neispričana priča!

Printscreen Hepi TV

Društvo

/VIDEO/ KAKO JE IZGLEDAO PUT SMRTI KA HRVATSKIM LOGORIMA IZ LIČNOG ISKUSTVA! Do sada neispričana priča!

Podeli vest

Nezakonito zatvaranje civila, nečovečno postupanje i zlostavljanje, ubistva, prisiljavanje žena na seksualni odnos i druga nedela izvršena su tokom 1992. godine u Odžaku

Zverstva mučitelja Srba ne vape samo za oštrim presudama, ta patologija traži istorijsku, patološku i medicinsku analizu. A kako je ekskluzivno za Happy televiziju rekao novinar Dragan Vujičić: "Rat u Posavini je najkrvavija i najmučnija epizoda 90tih godina".

Pitanje je da li će ikada taj rat biti u potpunosti razotkriven.

- Sve je počelo nakon što su se čule granate u selu Novi grad. Nakon toga, dogovorena je predaja - započinje svoju priču Milica Đekić.

- Nakon što smo se predali kolona je pošla za Odžak, žene i deca, pošla sam i ja sa svoje troje dece. Naišli smo na stočnu pijacu, i rečeno mi je da to neće biti obična pijaca, već se sprema logor za Srbe, rekla je ona.

Zarobljenim Srbima oduzeta je sva pokretna imovina: automobili, traktori, tehnička roba, novac, nakit, lične stvari...

Samo ljudi koji su to doživeli, mogu da ispričaju tačno onako kako je bilo – rekao je novinar Dragan Vujičić.

Foto: Printscreen Hepi TV

Žene i decu su tovarili u autobuse, i tu je bila neka moja nada: bar će oni izaći. Međutim, kasnije sam bio sasvim svestan gde sam došao – rekao je Vlado Dragojlović i nastavio:

U toj školi gde smo boravili, video sam da u hodnicima vire noge polumrtvih ljudi.

-U logorima prestaje život! Tu nikakva životna pravila za tebe ne važe. Spavaš na betonu, hrane više nema, vode kada oni hoće da daju. Prva dva dana ne daju ništa, i počinje da se pravi dodatna presija na psihu – objašnjava Dragojlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ante

pre 2 godine

"Zapovijednik pozadine" Hahahaha Pa jeste li ozbiljni, ljudi... Zapovjednik pozadine... Kao sudionik rata, garantiram da takvu titulu, uopče takvo mjesto u HVu ne postoji niti je postojalo, niti ga itko upotrebljavao.

Vara

pre 2 godine

A jel bilo logora smrti ili nije. Preskocio si sustinu ,bole nas da li je on major,general nego zlocin protiv civila i Srba

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija