• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2021

20:33

Patrijarh Porfirije služio liturgiju u Zagrebu

Društvo

Patrijarh Porfirije služio liturgiju u Zagrebu

Podeli vest

Srpski patrijarh Porfirije služio je danas Božanstvenu liturgiju u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva

Patrijarh Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, obratio se okupljenom narodu besedom nakon čitanja svetog Jevanđelja, u kojoj je izdvojio pitanje koje su apostoli postavili Gospodu: Ko je kriv zbog toga što je čovek slep od rođenja - on ili njegovi roditelji?

On je odgovrio da je svaka slabost, svaka bolest, svaka nevolja i nesreća u suštini posledica greha - pogrešnog upotrebljavanja onih darova i onih sila dobijenih od Boga, i naglasio da iskušenja nisu uvek prouzrokovana ličnim ili grehom nečijih predaka, kaže se u saopštenju SPC.

"Koliko god da je ovde reč o spoljašnjem vidu, ova priča pokazuje kako su se ovom čoveku otvorivši se telesne oči otvarale i duhovne oči ali postoje mnogi koji imaju telesni vid, a zapravo su slepi za život, za lepotu, za ljubav, koji su slepi za zajednicu ljubavi sa Bogom", poručio je patrijarh.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija