• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.06.2021

12:35

STIŽE 3.000 DINARA! Ministar Mali otkrio tačne datume: Penzionerima novac leže 16. juna, a evo kad počinje isplata pomoći za ostale građane

Društvo

STIŽE 3.000 DINARA! Ministar Mali otkrio tačne datume: Penzionerima novac leže 16. juna, a evo kad počinje isplata pomoći za ostale građane

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u sredu, 16. juna, biti isplaćeno po 3.000 dinara svim penzionerima koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, dok će od 17. juna početi isplata za građane koji su se za tu nagradu prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol centra.

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine traje do 15. juna, podsetio je Mali i ističe da se do sada prijavilo oko 1.216.000 građana.

"Već 16. juna, prvog dana nakon isteka roka za prijavu, mi ćemo isplatiti sve penzionere koji su primili vakcinu do 31. maja. Od 17. juna kreće isplata svima onima koji su se prijavili", rekao je Mali za Tanjug.

Očekuje da će u narednih nekoliko dana nakon 17. juna biti isplaćeni svi građani koji se budu prijavili za 3.000 dinara kao nagradu za vakcinaciju.

Naime, za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, a prijavljuju se korisnici socijalne pomoći.

Mali je najavio da će država 14. juna isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Ministar je podsetio da je to pomoć u okviru trećeg paketa pomoći.

Foto: Tanjug

Siniša Mali



"Sve što smo na početku godine rekli i obećali, u smislu isplate minimalne zarade, pomoći nezaposlenima, penzionerima, isplate prvih 30 evra, ide po po planu", rekao je Mali.

Podseća da će preostalih 30 evra svim punoletnim građanima koji su se prijavili za tu pomoć država isplatiti u novembru, dok će u septembru penzioneri dobiti dodatnih 50 evra.

Mali kaže da je država, uprkos velikoj pomoći građanima i privredi, apsolutno stabilna i da ima dovoljno novca na računu da obaveze ispunjava u dinar i u dan.

"Vrlo je važno da nastavimo sa vakcinacijom ovim tempom, kako bismo što pre došli do kolektivnog imuniteta i otvorili u potpunosti našu ekonomiju", rekao je Mali i dodao da je to put do ostvarivanja plana države da stopa privrednog rasta do kraja godine bude iznad šest odsto.

Kaže da će sa šest odsto Srbija biti prva ili druga u Evropi, dok će sa iznad šest odsto rasta, smatra, biti ubedljivo prva.

To za građane, navodi ministar, znači veći prostor za nove investicije, izgradnju novih puteva, vrtića, bolnica, a otvara i prostor za podizanje plata i penzija.

"Očekujemo rezultat u drugom kvartalu. Ohrabruju rezultati u aprilu i maju, videćemo kako ćemo proći u junu, tada ćemo već znati koliko prostora imamo za povećanje plata i penzija", zaključio je Mali.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stana

pre 2 godine

Zar oni koji su se vakcinisali posle 31.maja do 7.juna ne dobijaju 3.000 dinara? Svi su pisali o tome!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija