• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

20.06.2021

14:34

KAKO NA PUTOVANJE SA KUĆNIM LJUBIMCEM? Ovo svi vlasnici moraju da znaju!

Društvo

KAKO NA PUTOVANJE SA KUĆNIM LJUBIMCEM? Ovo svi vlasnici moraju da znaju!

Podeli vest

Da bi to bilo sjajno iskustvo pridržavajte se ovih uputstava

Pre planiranja putovanja obavezno posetite veterinara kod kojeg inače vodite svog ljubimca. Ukoliko postoje bilo kakvi zdravstveni problem on će vas verovatno posavetovati da ga ostavite u hotelu za pse.

U zavisnosti od destinacije na koju idete, čak i zdravom ljubimcu mogu biti potrebne dodatne vakcine ili zdravstveni sertifikat pre nego što krenete na put.

Način putovanja sa ljubimcem

Iako je često putovanje avionom skuplja opcija nekada je to najbolji izbor. Niko bolje od vas ne poznajete vašeg ljubimca, zato ćete vi najbolje moći da procenite šta je za njega najbolje. Automobil ili avion? Odluka je na vama.

Kako putovati sa ljubimcem?

Foto: Pixabay

Ako putujete automobilom ili vozom, ljubimac bi mogao da uživa dok sedi u vašem krilu ili na nekom mekanom ćebencetu na sedištu.

 

Međutim, putovanje avioniom je kompleksnije, jer je tada važe posebna pravila o dimenzijama, težini i materijalima predviđenim za transportere ljubimaca.

Ako putujete automobilom pravite češće pauze da bi se ljubimci olakšali i da bi se malo protegli. U avionu postoje drugačija pravila koja morate ispoštovati, a odnose se na vršenje nužde i hranjenje.

Šta treba da sadrži torba za ljubimca?

povodac
obimna zaliha hrane i vode
poslastice
vrećice za odlaganje otpada
igračke
lekovi
četka i pribor za negu
krevetić i pokrivač

Dokumentacija za ljubimce

Kao i ljudi i ljubimci moraju imati pasoš ili neku drugu vrstu ličnog dokumenta. Nije isključeno i to da će uplašena i dezorijentisana životinja pokušati da pobegne, a to se može dogoditi i na prometnim ulicama ili velikim parkinzima.

Mačka ili pas moraju biti čipovani, a informacije uvek moraju biti ažurirane. Dobro bi bilo da ljubimac putuje s ogrlicom i oznakom na kojoj piše vaš broj telefona, u slučaju da se izgubi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17