• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

23.06.2021

18:58

HRVATI, STIDITE LI SE VI IČEG?! VI DA SRBIJI I SRBIMA DRŽITE LEKCIJE O GENOCIDU?! Može li licemernije?! Beograd ovo ne sme da trpi, ali ni po koju cenu!

Društvo

HRVATI, STIDITE LI SE VI IČEG?! VI DA SRBIJI I SRBIMA DRŽITE LEKCIJE O GENOCIDU?! Može li licemernije?! Beograd ovo ne sme da trpi, ali ni po koju cenu!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković porulio je da Hrvatska, koja je bila deo nacističkog sveta i učestvovala u genocidu nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu, ne bi trebala da govori o istom

- Oni nama drže lekcije o genocidu, oni nama pričaju šta treba da radimo, oni sebi uzimaju za pravo danas da za nas kopaju nove jame, ovoga puta političke, da nas guraju i trpaju u njih. Mi to nećemo da prihvatimo - rekao je Selaković povodom izjave hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana da bi Srbija trebala da prizna genocid u Srebrenici, zarad jačanja dobrosusedskih odnosa.

Ministar Selaković je u izjavi novinarima, tokom posete Matici srpskoj, istakao da je Srbija suverena i samostalna država koja samostalno donosi odluke i da će račune polagati samo svom narodu i svojim građanima.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta istile da izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da se od Srbije očekuje da prizna nepostojeći genocid u Srebrenici predstavlja još jednu u nizu očekivanih provokacija od strane hrvatskih zvaničnika. 

U izjavi koju je dostavio medijima Linta navodi da je Grlić Radman rekao i da Srbija treba da ispuni još niz uslova za napredak prema Evropskoj uniji kao što su: pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina...

SARAJEVO I PREKO SREBRENICE RUŠI BOSNU, AMERI BESNE, ONI NISU PRAVILI BIH DA BI SE RASPALA! Vašingtonu dosta skandala...

Linta dodaje da Grlić Radman dobro zna da ako ima neki događaj tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije koji je najbliži definiciji genocida onda je to zločinačka akcija Oluja u kojoj je protjerano oko 250.000 Srba i ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba".

On kaže i da hrvatski ministar dobro zna da je NDH tokom Drugog svetskog rata počinila nezapamćeni i svirepi genocid nad srpskim narodom, a da Hrvatska 30 godina od osamostaljenja negira zločin genocida.

Grlić Radman manipuliše pitanjem nestalih lica kao najvažnijim civilizacijskim pitanjem, primećuje Linta i tvrdi da ministar istovremeno prećutkuje da je većina nestalih lica srpske nacionalnosti, kao i da postoje desetine poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj gde se nalaze posmrtni ostali Srba koje vlast u Zagrebu odbija da ekshumira.

Foto: Tanjug

Linta tvrdi da ministar prećutkuje i činjenicu da etnički motivisano hrvatsko pravosuđe nije učinilo gotovo ništa na procesuiranju brojnih zločina koje su pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija počinili nad Srbima.

DODIK NE PRAŠTA! CRNOGORSKI POSLANICI KOJI SU GLASALI ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI NISU DOBRODOŠLI U SRPSKU! Šta reći, svakom prema...

- Pristrasno hrvatsko pravosuđe je vodilo i vodi veliki broj montiranih sudskih postupaka protiv Srba najčešće na osnovu lažnih iskaza svjedoka saradnika s ciljem da se opravda potpuna laž o Srbima kao zločincima i agresorima i Hrvatima kao žrtvama i oslobodiocima. Srpsko pravosuđe nije učinilo ništa na procesuiranju zločina nad našim narodom u Hrvatskoj - zaključuje Linta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Izgleda nama niko ne odgovara, sa svima nas svade, ova politika nece izaci na dobro. Ps vidim da Madjare nazivaju prijateljima, pa me zanima da li su zaboravili I i II svetski rat?

Milan63

pre 2 godine

Više puta sam komentarisao na ovom portalu da ne treba da budemo u bilo kakvoj zajednici, pre svega, sa ovakvom , pa reći ću, a vi objavite ili ne, neoustaškom Hrvatskom. Pimili su ih u EU posle etničkog čišćenja preko 250.000 Srba iz Krajine. I mi sa njima treba da budemo nekakvi partneri. Radman? Fuj!

Jovan

pre 2 godine

Поставио бих питање, да ли је познато неком, да је било где, на земаљској кугли мањински народ(Хрвати) цео век, терорисао убијао већински народ(Срби)? Због тога је дошло време да се сви ујединимо око одбране наше прелепе Србије. Хрвати и даље настављају, а имам утисак да смо ми и даље пасивни и трпимо увреде једне нацистичке творевине. Све већу подршку добијају од Црне Горе и осталих банана државица. Држава мора осмислити много бољи и офанзивнији начин одбране, посебно ван Србије.

Čarapan

pre 2 godine

Valjda je to danas demokracki da Hrvati pričaju srbiji o genocidu a da pritom Srbija mora u NATO koji joj je naneo toluko zla.Samo se pitam kako svraka popi mozak pojedincima nije mi jasno.

Mikajlo

pre 2 godine

Krvati stid vas od Boga bilo. Kada će te priznati genocid nad Srbima, Šta je Oluja je nego genocid. Oluja će vam krvati na doći glave.

Rade R

pre 2 godine

Pa i mi da poručio Hrvatima da treba da priznaju da su nad nama, Srbima, najmanje dva puta u dvadesetom veku, izvršili genocid, zarad dobro susedskih odnosa! Hvala unapred gospodo ustaše?

Perica

pre 2 godine

Narod koji nema istoriju,nema istorijskih značajnih ličnosti, narod bez kulture i jezika ,pa čega da se stide? Takvi bili takvi ostali!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija