• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2021

12:34

NEMA VIŠE VAUČERA! Za manje od dva i po sata primljeno svih 30.000 prijava za subvencioni odmor u Srbiji!

Društvo

NEMA VIŠE VAUČERA! Za manje od dva i po sata primljeno svih 30.000 prijava za subvencioni odmor u Srbiji!

Podeli vest

Na šalterima pošta za manje od dva i po sata primljeno je svih 30.000 prijava za subvencionisani odmor u Srbiji, čime je planula i treća serija vaučera, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije

U prva dva ovogodišnja ciklusa podeljeno je ukupno 120.000 vaučera kojim država subvencioniše odmor građana u domaćim turističkim objektima.

Prijavljivanje za treću, dodatnu količinu od 30.000 vaučera, kažu u Pošti, počelo je jutros u poštama širom zemlje i završeno je za manje od dva i po sata.

Na šalterima 1.307 pošta građani su predavali popunjene prijave, uz prateću dokumentaciju i u 10 časova i 28 minuta evidentirana je poslednja prijava, i to u Užicu.
Ministarstvo: Do 10.30 podeljeni vaučeri za odmor u Srbiji

Dodatnih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljeno je do 10.30 časova, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, navodeći da su najveće interesovanje pokazali kao i do sada penzioneri - 55,06 odsto.

Ministarka Tatjana Matić navela je da je Ministarstvo odgovorilo na veliko interesovanje građana i obezbedilo dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera.

Prema njenim rečima, očekivalo se da i taj, kao i prethodna dva kontigenta vaučera, budu podeljena u rekordnom roku.

Najveće interesovanje, nakon penzionera, pokazali su zaposleni - 30,46 odsto i nezaposlena lica - 11,21 odsto.

Najtraženije destinacije ovog puta bile su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Ribarska banja, Sijarinska banja, Gornja Trepča, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Građanima je na raspolaganju bilo ukupno 2.230 ugostiteljskih objekata za koje su mogli da podnose svoje prijave.

U prva dva ovogodišnja ciklusa podeljeno je ukupno 120.000 vaučera kojim država subvencioniše odmor građana u domaćim turističkim objektima.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
markos

pre 2 godine

Treba narodu omoguciti jos toliko vaucera jer ce to pokrenuti ugostiteljsku privredu posle pandemije. A i narod treba da se malo opusti i rehabilituje svoje mentalno zdravlje posle svega sto smo preziveli. Drzava Srbija moze to sebi priustiti a te pare ce se sigurno visestruko vratiti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17