• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

11.08.2021

09:00

KAKO VREDNO RADITI NA +40 I ZADRŽATI OSMEH?! Radnici na izgradnji toplovoda u Valjevskoj ulici znaju PRAVI ODGOVOR!

printscreen

Društvo

KAKO VREDNO RADITI NA +40 I ZADRŽATI OSMEH?! Radnici na izgradnji toplovoda u Valjevskoj ulici znaju PRAVI ODGOVOR!

Podeli vest

Svi su na letovanju, a oni rade. I to punom parom, kao da je napolju idealnih dvadesetak stepeni, a ne dvadesetak više

Tako se ukratko može opisati posvećenost poslu radnika na postavljanju toplovoda u Valjevskoj ulici na Banovom brdu. 

Isekli su asfalt, razbili ga, ali sada im tek sledi prava muka.

Poslovođa gradilišta Milan Dronjak objašnjava dalji tok posla. 

- Nakon pripremnih radova, došlo je vreme da iskopamo rupu za postavljanje cevi i odnesemo zemlju na deponiju. Tu zemlju odvozimo i ne koristimo je za zatrpavanje. Tu nam je bager koji je težak 7,5 tona, njegova kašika je zapremine 0,3 kubnih metara - objašnjava Dronjak. 

Foto: printscreen

Za ovaj posao taj bager je idealan, jer ima snagu od čak 85 konja.

- Za rupu koju treba da iskopamo to nam je dovoljna jačina jer ova mašina ima mogućnost kopanja do četiri, pet metara dobine - dodaje poslovođa. 

 Trenutna faza radova jako je bitna jer tek nakon nje radnici znaju sa čime se suočavaju. 

- Sve dok ne iskopamo rupu, mi ne znamo šta nas čeka. Ova faza nam omogućava da imamo bolji uvid, oni varioci i svi koji dolaze kasnije tek kad mi završimo posao znaju šta ih čeka. Rad na bageru je zanimljiv, ali ne može bager sve sam. Zato će naredni deo posla biti još veći izazov - kaže Dronjak i usput izdaje naredbe i deli zadatke. 

Svaki radnik je na svom mestu, dobrog raspoloženja uprkos velikim vrućinama. Jer, nije njima ovo prvi put, navikli su već. 

Šaleći se međusobno žure da posao što pre završe kako bi građani koji žive u ovom kraju mogli nesmetano da se vrate normalnom životu i svakodnevici. 

Žure i jer znaju da posle njih dolaze kolege koji obavljaju sledeću fazu radova. Gospodo, svaka čast na izdržljivosti i posvećenosti poslu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija