• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.08.2021

13:04

Nedeljko Todorović otkriva kada nas opet ČEKA PIK VRELOG TALASA I KAKVO ĆE VREME BITI U SEPTEMBRU

printscreen RTS/pixabay

Društvo

Nedeljko Todorović otkriva kada nas opet ČEKA PIK VRELOG TALASA I KAKVO ĆE VREME BITI U SEPTEMBRU

Podeli vest

Zahlađenje koje je došlo nakon nekoliko dana vreline sve je obradovalo, a meteorolog Nedeljko Todorović predviđa kakvo nas vreme čeka narednih dana.

Po svemu sudeći, zahlađenje će biti kratkog daha, pa će temperatura već početi da raste od sutra.

- Od petka porast temperature, a početkom sledeće sedmice ponovo visoke temperature, između 32 i 35 stepeni, u Beogradu oko 34-35, to je taj pik naredne vrućine i to će biti relativno kratko, jer posle sledi novo osveženje sa padom temperature i veći su izgledi za pljuskove, tamo oko 25/26. avgusta - istakao je meteorolog za RTS.

On je najavio da je kratkotrajna kiša moguća južnije od Beograda.

- Ne bi trebalo da budu velike količine, a oblačnost posustaje tokom večeri i noći. Sutra maksimalne temperature 27 stepeni, nekih dva stepena više nego dana - ukazao je Todorović.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kiša je juče padala u Beogradu

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da će u narednom periodu temperature ujutru biti preko 20 stepeni, možda početkom naredne sedmice.

- Posle sledi zahlađenje što je nagoveštaj sezonske promene vremena, da je leto na izmaku, ali treba računati na relativno tople dane i u prvoj polovini semptebra - ukazuje Todorović i dodaje:

- U leto 2012. godine bilo najviše dana sa ekstremno visokim temperaturama i da je leto dugo trajalo. Te godine leto je počelo već početkom maja, kada je bilo 30 stepeni, taj letnji period je završen početkom oktobra, kada je bilo maksimalno 30 stepeni, a posle toga je već došlo sve na svoje - napominje meteorolog.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija