• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2024

12:00

I Holivud slavi Vaskrs! Evo ko je zbog ljubavi promenio veru, a ko zbog predaka proslavlja ovaj praznik

Reuters

Zanimljivosti

I Holivud slavi Vaskrs! Evo ko je zbog ljubavi promenio veru, a ko zbog predaka proslavlja ovaj praznik

Podeli vest

Većina holivudskih zvezda proslavila je Vaskrs po gregorijanskom kalendaru, ali nekoliko njih je i pravoslavne veroispovesti.

Pravoslavni vernici proslavljaju Vaskrs, a među njima su i brojne holivudske zvezde.

Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona, koji je rođen na Kritu, dok je Naomi Kembel postala vernik Ruske pravoslavne crkve, dok je bila u vezi s tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Foto: EPA

Dženifer Aniston

Tom Henks je postao pravoslavac kada se oženio koleginicom Ritom Vilson, Grkinjom.

Glumac Kristijan Bejl krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema supruzi Sibi Blažić, koja je Srpkinja. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su svojevremeno pisali kako su se Kristijanova majka i sestra protivile ovoj vezi, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Foto: Profimedia

Kristijan Bejl i Sibi Blažić

Među omiljenima domaćoj publici, svakako je Mila Jovović, koja je jedne godine, putem društvenih mreža, pokazala da ovaj praznik proslavlja isključivo u krugu porodice, te da je i naučila svoje naslednike "takmičenju" u kucanju jajima, kao i čestitkama na njenom maternjem jeziku. U njenoj kući, takođe, uvek se proslavljalo uz raskošnu trpezu.

Iako je Kim Kardašijan rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu za pravoslavni Vaskrs i ne propušta da putem društvenih mreža čestita ovaj praznik. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

Foto: profimedia

Kim Kardašijan

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija