• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2024

11:41

Dina Vučinić iz SNS betonirala Tubića: Ne služimo se prevarama, ponosni smo na prof. Turkulov, a vama je dokazani lopov Bora Solunac nosilac liste

informer.rs

Vesti

Dina Vučinić iz SNS betonirala Tubića: Ne služimo se prevarama, ponosni smo na prof. Turkulov, a vama je dokazani lopov Bora Solunac nosilac liste

Podeli vest

Dina Vučinić, članica Izvršnog odbora SNS u Novom Sadu, učestvovala je u debati za lokalne izbore na RTS1, sa Milošem Tubićem iz novosadske opozicije, gde je istakla da novosadskim naprednjacima s ponosom u naslovu liste stoji ime predsednika Aleksandra Vučića i dotakla se planova za dalji razvoja grada.

Mi smo ponosni Novosađani

- Dr Turkulov, kao jedna od najprepoznatljivijih Novosađanki i najzaslužnijih u periodu korone, s ponosom smo glasali da ona bude na prvom mestu. Ali, mi se ne služimo prevaramao, kao što se služi koalicija Udruženi, ako se ne varam sastavljena od 12 stranaka, zato što ne mogu da kažu narodu jasno i glasno da je dokazani lopov Bora Novaković podnosilac liste. Oni moraju da se izjasne ko je Bora Novaković, šta oni prezentuju Novom Sadu, kako će oni danas pričati o Srebrenici i Rezoluciji. Na našoj listi se nalazi i sadašnji gradonačelnik Milan Đurić, koji je nastavio sve ono dobro i sve projekte koje smo započeli sa Milošem Vučevićem. Mi smo ponosni Novosađani, koji posle toliko godina imaju premijera na čelu Vlade Srbije. Gospodin Vučević je biran tri puta zaredom za gradonačelnika, 12 godina je bio na čelu grada. S ponosom nam u naslovu liste stoji ime Aleksandar Vučević. To je čovek koji je preporodio državu Srbiju - rekla je Vučinić.

To je sataraš opozicija

Vučinić je navela da Tubić ima period ropstva i slobode, a da je u periodu slobode bio kada je nosio funkciju direktora javno-komunalnog preduzeća.

- Bio je sa nama od 2012. do 2016. godine. Ima i prekršajne prijave, kao i Bora Solunac. To je krajnje licemerno. Ova opozicija nije mogla da prikupi potpise, u Katoličkoj porti su imali jedva 50 ljudi na skupu. Nama spočitavate fantomske birače, a vi imate fantomske kandidate. To je sataraš koalicija, da Novosađani razumeju. Gospodin Tubić je nekada davno pričao da je Kosovo srce Srbije. Ja ga sad pitam dali ste za nezavisno Kosovo i koji je Vaš stav po pitanju Kosova? Mi smo formirali patriotski blok, skupili smo potpise za nekoliko sati 27. aprila - naglasila je ona i dodala:

- Kada je bio direktor "Tržnice" on je narodu pričao o nekoj veletržnici. Ova gradska vlast spaja Najlon pijacu i Kvantašku pijacu, sa otkupljenim zemljištem. On kaže nema kako da odbrani Boru Novakovića, ne može ni da ga odbrani. Nije novosadski lagati. Postoje ogromne ideološke razlike u sataraš opoziciji. Tubić je glasao 2012. za urbanistički plan. Smatram da je projekat Beograd na vodi najbolji projekat koji država Srbija ima, gde strane plaćenike vodite na ručkove i večere. Naši planovi su da završimo ono što smo započeli. U Gradu Novom Sadu grade se tri nova mosta, dve nove škole, igradili smo tri doma zdravlja, vrtići su besplatni, imamo 45 novih mini parkova. Prosečna plata je 103.000 dinara. Oni to ne mogu da zamisle. U vreme njihove vladavine kasa je bila 17 milijardi dinara, a sada je 43 milijardi. Oni bi da se domognu gradske kase i da privatizuju i Gradsku kuću. Građani Novog Sada neće glasati za ove prevarante, glasaće za nove bulevare i puteve, za 14 fabrika, 10 novih vrtića, četiri nove škole. Ovi udruženi prevaranti će izgubiti po izmenjenom zakonu koji su oni tražili u Skupštini Srbije - istakla je Vučinić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20