• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.05.2024

15:46

Vučinić: Da se Novaković ne bavi politikom, Novosađani ne bi znali šta je politička mafija!

informer.rs

Politika

Vučinić: Da se Novaković ne bavi politikom, Novosađani ne bi znali šta je politička mafija!

Podeli vest

Da se na političkoj sceni nisu pojavili Borislav Novaković, njegovi bivši i sadašnji stranački i koalicioni kompanjoni, Novosađani nikad ne bi znali da postoji organizovani kriminal u politici, da postoji politički mafija.

Ovo u svom saopštenju ističe Dina Vučinić, član Izvršnog odbora SNS. Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

''S Novakovićem, Demokratskom strankom, Ligom, bivšim i novom DSS-om, bivšim i novim Poksom, Novosađani su politiku poistovetili s kriminalnim sagama Marija Puza. Krali su od naroda. Krali su od države. Krali su iz kase grada Novog Sada. Krali su od Novosađana. Krali su jedni od drugih. I da Srpska napredna stranka nije 2012. s vlasti sklonila ovu banditsku družinu, Novi Sad danas ne bi bio uspešna lokalna samouprava s prosečnim platom od 103.000 dinara, već bi bio tri puta gora dolina gladi nego pre 14 godina.

Istine radi, Novosađani znaju da Borislav Novaković drži ubedljivo prvo mesto među bardovima novosadskih političkih razbojnika. Prekršajno je osuđivan osam puta za privredne prestupe i nameštanje javnih nabavki uz avansne isplate stranačim investitorima. Tukao se s policijom pokušavajući da je spreči da ukloni nelegalnu baštu kafića njegovog stranačkog pajtosa, koji nije plaćao zakup više od 11 meseci. Novaković je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine. Suđeno mu je za krađu 4,5 miliona evra i nestanak dela Bulevara Evrope. I nikada nije dokazao da nije kriv, da nije ogromne pare građana prebacio bez neadekvatne bankarske garancije, i time počinio kriminal, već se sakrio iza instituta da nikom ne može biti suđeno za isto delo. Hapšen je i zbog mahinacija oko prodaje placa za hotel Holidej in. Nikad se nije ogradio od pajser brigada, kojima je omladina njegove stranke pretila političkim neistomišljenicima. U njegovo vreme Novim Sadom su harala tri mafijaška klana.

U nameri da se ponovo poveže sa kriminalnim poslovnim strukturama nastalim u vreme njegove vlasti, Novaković sanja o provizijama na 43 milijarde iz gradskog budžeta, koji bi za nekoliko meseci spiskao sa svojim pajtosima iz Frankenštajn koalicije.

Uzalud žudi za provizijama i uzalud trlja dlanove. Već 14 godina Novim Sadom se upravlja na zakonit i domaćinski način. Nema nameštenih tendera. Nema proneverenih para, niti će ih biti.

Srpska napredna stranka se bori za građane, a ne za svoje fotelje. Novosađani to znaju i zato će Novaković i njegovi desperadosi pretrpeti ubedljiv poraz i, nadamo se, na sreću Novsosađana zauvek nestati s političke scene'', piše u saopštenju Vučinićeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija