• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.08.2021

09:40

KRAJ GUŽVAMA NA GRADINI? Srbija otvara novi granični prelaz, evo i gde

printscreen

Društvo

KRAJ GUŽVAMA NA GRADINI? Srbija otvara novi granični prelaz, evo i gde

Podeli vest

Tokom skorašnje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Dimitrovgradu dogovoreno je da se započne sa pripremnim altivnostima za izgradnju novog graničnog prelaza sa Bugarskom

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je da se intenziviraju napori da se u selu Petačinci napravi novi granični prelaz između Srbije i Bugarske, koji će imat veliki značaj za lokalnu ekonomiju.

On je rekao da će ovaj prelaz, za koji je već gotov urbanistički plan, rasteretiti jedan od najprometnijih graničnih prelaza u zemlji - Gradinu, posebno tokom letnjih meseci, a znatno će olakšao priliv turista iz susedne Bugarske, koji masovno posećuju ovaj kraj, obilaze verske objekte, restorane...

- Jako je važan taj prelaz, on je zamišljen da bude malogranični, dakle samo za putnički saobraćaj, ne i za teretni. Jako je bitan zato što, baš u ovo vreme kada je ovaj kraj najlepši i najprivlačniji turistima, u proleće i leto, mi imamo začepljenje na Gradini, pa turisti iz Bugarske ne dolaze, a to je važan turistički potencijal jer imamo dvomilionski grad - Sofiju, na pedeset kilometara - rekao je Dimitrov.

Foto: printscreen RTS

Po njegovim rečima, prilikom skorašnje posete predsednika Aleksandra Vučića ovom regionu dogovoreno je da se sa celim projektom krene intenzivnije u realizaciju.

- Mi smo još 2014. godine završili plan detaljne regulacije i urbanistički projekat, ostalo je da komisija koju je oformila Vlada Srbije da neke svoje uslove za prelaz. Posle posete predsednika Vučića ovom kraju dogovoreno je da sve to krene i mi smo već dobili od Ministarstva spoljnih poslova dopis da krenemo dalje u planiranje tog graničnog prelaza - kazao je Dimitrov.

Tokom letnjih gužvi na Gradini, saobraćaj se na tom prelazu odvija veoma otežano a ovog leta dešavalo se da dužina kolona koje se formiraju pređe i 10 kilometara, čime se ne samo usporava saobraćaj na veoma važnom putnom koridoru već i umanjuje bezbednost učesnika u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17