• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.09.2021

13:03

UVEK ĆU SE MOLITI ZA VAS DECU Patrijarh Porfirije služio liturgiju za uspešan početak nove školske godine

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

UVEK ĆU SE MOLITI ZA VAS DECU Patrijarh Porfirije služio liturgiju za uspešan početak nove školske godine

Podeli vest

Patrijarh Porfirije je danas, u beogradskom Hramu Svetog Save služio liturgiju za uspešan početak nove školske godine.

SPC je navela da je partrijarh služio "Božanstvenu liturgiju i priziv Svetog duha za uspešan i Bogom blagosloven početak nove školske godine".

Patrijarh se obratio učenicima, roditeljima i nastavnicima besedom i podsetio sve prisutne na važnost i blagodeti molitve.

"Dragi učitelji, nastavnici i profesori, mi smo služili svetu Liturgiju, pričestili se i očitali molitvu za dobar početak nove školske godine, ali i molitvu za dobar završetak i postizanje cilja, na kraju školske godine," rekao je on.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 



Obraćajući se tonom bliskom deci patrijarh je rekao da je trud neophodan kako bi savladali sve što učitelji i profesori predaju, a da molitve upućene Bogu pomažu da se ostvare najbolji uspesi.

Patrijarh je poručio najmlađima da je pored uspeha u školi važno da se neguju prijateljstvo i mir, kako sa svojim bližnjima, tako i sa drugovima i nastavnicima.

"Molili smo se danas za mir i ljubav, ali i drugarstvo i radost, koji će nam pomoći da stičemo nova saznanja i savladavamo poteškoće", rekao je Patrijarh.

On je pozvao crkvu, sveštenike, učitelje, nastavnike i profesore da se mole za svu decu kako bi znanja stečena u školi bila iskorišćen na što svrsishodniji način.

 

 

- Ja ću se uvek moliti za vas decu, bez obzira koju školu ili fakultet pohađate, jer je to zapovest Božija. Nama je Hristos pre svega pokazao da volimo decu i da budemo deca po dobroti, po bezazlenosti, po spremnosti da i kad nismo zadovoljni i kad nas neko naljuti uvek oprostimo. Jer nam je važnije da sačuvamo drugarstvo nego da se u svađi međusobno raziđemo - napisao je on na Instagramu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17