• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

10:46

OD SUTRA NOVO PRAVILO ZA KAFIĆE U BEOGRADU!

Društvo

OD SUTRA NOVO PRAVILO ZA KAFIĆE U BEOGRADU!

Podeli vest

Na osnovu odluke donete na sednici Skupštine grada Beograda, od sutra svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata, podsetio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić


Precizirao je da restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali da ona mora da bude prilagođena tako da se ne čuje u bašti.


Na taj način će se, istakao je Vesić, zaštititi desetine hiljada ljudi koji su izloženi maltretiranju od strane ugostitelja.

Vesić je obrazložio da ova odluka važi za čitav grad, osim za tri zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje.

Na te zone, koje su važne za turizam grada, primenjivaće se novi Zakon o buci koji je u proceduri, rekao je Vesić i naveo da taj zakon Gradu daje veoma široka ovlašćenja.

"To znači da će svaki naš komunalni milicionar imati merač buke kojim će na licu mesta utvrđivati nivo buke i moći će odmah da zatvori objekat, da oduzme sredstvo sa koga se emituje buka, a kazne su vrlo rigorozne", istakao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Foto: TV Pink printscreen

Svim ugostiteljima je poručio da poštuju donetu odluku i dodao da nadležni obilaze sve restorane na teritoriji grada koji emituju muziku i upozoravaju vlasnike restorana na rigorozne kazne.

Vakcinacija

Govoreći o vakcinaciji, Vesić je rekao da je njegov predlog da za ulazak u pozorišta građani moraju da se vakcinišu ili dokažu da nisu zaraženi.

"Nadam se da će Krizni štab to dozvoliti jer u tom slučaju možemo da radimo sa punim kapacitetom i u pozorištima i drugim institucijama. Grad nema svoje bioskope, ali mislim da je to rešenje i za njihov rad", rekao je Vesić.

Podsetio je da je sinoć dočekao Plasida Dominga koji će u sredu imati veliki koncert na Tašmajdanu i istakao da će tada na stadion ući samo oni koji su vakcinisani i koji imaju negativan test.

Tableti za učenike

Vesić je govorio i o tabletima koje će dobiti 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda, a čija je podela već počela.

Podsetio je da su prošle nedelje tableti podeljeni u Barajevu, Savskom vencu, Starom gradu i Rakovici.

"Od danas počinje podela tableta na Čukarici gde imamo 18 škola, zatim u Zemunu u 20 škola, u sredu su na redu Surčin i Grocka koji ukupno imaju 13 škola, pa Zvezdara koja ima 13 škola i Vracar sa sedam škola", najavio je Vesić.

Foto: TV Pink printscreen

Za poslednju nedelju su, kaže, ostali Novi Beograd i Sopot sa 24 škole, a 14. septembra biće podeljeni u opštinama Lazarevacu i Obrenovac, gde ima 20 škola.

"U Mladenovcu i Voždovcu tablete ćemo deliti 15. septembra u 25 škola i 16. septembra na Paliluli, koja ima 17 škola", dodao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Skver "Milene i Gage"

Govorio je i o skveru "Milene i Gage", koji je izgrađen između ulica Mileševske i Cara Nikolaja na Vračaru.

"Skver Milene i Gage je u neposrednoj blizini gde su naši glumci živeli, dok će tabla sa novim naziviom biti postavljena 14. oktobra - na trogodišnjicu od smrti Milene Dravić", naveo je Vesić.

Dodao je da će glumci Beogradskog dramskog pozorišta na tom skveru 17. septembra odigrati omaž Mileni i Gagi.

"Od jednog neuređenog prostora dobili smo fantastično mesto za pozorišne predstave, književne večeri i koncerte", naveo je Vesić i najavio potpuno uređenje trga kod Crvenog krsta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bora

pre 2 godine

A sada,hitno preporuka i dopis svim gradovima i opštinama da učine isto.Jagodina,recimo,VAPI za ovom odlukom.Naročito kafić "Apis" koji je u samom centru grada i koji vikendom radi, sa užasno glasnom muzikom,verovali ili ne,do 5 h ujutru.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija