• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.09.2021

10:27

OTVOREN NAJMODERNIJI KARDIOLOŠKI CENTAR U REGIONU „PULS“ – MESTO GDE VAS SRCE VODI!

Promo

Društvo

OTVOREN NAJMODERNIJI KARDIOLOŠKI CENTAR U REGIONU „PULS“ – MESTO GDE VAS SRCE VODI!

Podeli vest

U Beogradu je otvoren najmoderniji kardiološki centar u regionu PULS, kao rezultat srpsko-holandske saradnje

U partnerstvu sa američkom kompanijom Medtronic, kroz Puls u Srbiju dolazi koncept holandskih kardioloških centara (CCN–Cardiologie Centar Nederland), jedne od najrazvijenijih mreža kardioloških centara u svetu. Prednosti PULS kardiološkog centra su inovativni i dokazani modeli nege i protokola CCN-ovih i Medtronic-ovih procesa rada, kao i savetodavnih mogućnosti. PULS nudi najkvalitetniju negu kardiološkim pacijentima, kako bi mogli da dobiju pravi tretman u pravo vreme tokom celog procesa lečenja. Trudimo se da sve radimo efikasno i vrlo pristupačno, sa posebnom pažnjom i da maksimalno vodimo računa o utrošku vremena pacijenata, kao i našeg tima profesionalaca.

Foto: Promo

Medtronic Further Together

Unapređenje zdravstvene zaštite je naš prioritet i verujemo da medicinska tehnologija može odigrati još veću ulogu u poboljšanju života ljudi. Sa izazovima sa kojima se suočavaju porodice i zdravstveni sistemi - kao što su rastući troškovi, starenje stanovništva i teret hroničnih bolesti - koristimo moć tehnologije da unapredimo zdravstvenu zaštitu dalje, zajedno.

Inovacije i saradnja su ključni za to ko smo. Od kasnih 1940 -ih radimo sa drugima na ublažavanju bolova, vraćanju zdravlja i produženju života. Danas smo lider u medicinskoj tehnologiji, zapošljavamo više od 84.000 ljudi širom sveta i nudimo terapije i rešenja koja omogućavaju veću efikasnost, pristup i vrednost - zdravstvenim sistemima, pružaocima usluga i ljudima kojima služe. Saznajte više na medtronic.com

Osnivač i izvršni direktor Kardioloških centara Holandije-CCN i Kardiološkog centra PULS je dr Igor Tulevski, kardiolog, koji je izrazio zadovoljstvo što će svoje veliko iskustvo preneti i u Srbiju.

Foto: Promo

CCN – Cardiologie Centra Nederland

CCN – Cardiologie Centra Nederland su osnovali kardiolozi Igor Tulevski i Aernout Somsen 2006 godine. CCN je brzorastući, inovativni model nege vođen IT-em sa brzo dostupnim kardiološkim uslugama u Holandiji.

CCN trenutno posluje na 12 lokacija širom Holandije:

▪ Od 2006. godine primio je više od 200.000 pacijenata;  ~ 55.000 pacijenata prošle godine (od toga 35.000 novih pacijenata)

▪ Sarađuje sa pet velikih regionalnih bolnica i tri Univerzitetska medicinska centra i tim od 5.600 lekara opšte prakse u Holandiji

▪ Razvio je nagrađivana rešenja za daljinsko nadgledanje i jedinicu brze-trake za bol u grudima kao i koncept hitne pomoći sa ambulantnim zbrinjavanjem.

Za dodatne informacije kontaktirajte: j.berdovski@heartforhealth.com

U Kardiološkom centru PULS nema liste čekanja, a fast-track pristup u dijagnostici i lečenju podrazumeva da pacijent dobije dijagnozu u roku od dva sata. Pacijentima se nude savremena dijagnostička rešenja, od kompletnog kardiološkog pregleda, preko radiološke dijagnostike pomoću najmodernijeg Philips 128-slajsnog CT skenera i najsavremenije opremljene Angio-sale koja omogućava angiografije svih vrsta, kateterizacije i plasiranje stentova na minimalno invazivan način.

Najbolji kardiolozi, radiolozi, neurolozi i vaskularni hirurzi čine tim PULS kardiološkog centra , a među njima se nalaze kardiolozi dr Goran Popović, dr Svetislav Mališić, dr Nemanja Đenić, dr Aleksandar Cicović, dr Lazar Angelkov-aritmolog, radiolozi prof.dr Dragan Sagić, dr Branislav Lukač, dr Davor Mrda, dr Matija Miljević i neuroradiolog dr Slobodan Ćulafić. Svi oni su u direktnoj komunikaciji sa pacijentima i pružaju im podršku 24 sata dnevno.

Stručnom tim PULS-a poverenje su ukazale i mnoge poznate ličnosti koje su prisustvovale svečanom otvaranju u prostorijama centra u A bloku, i to: Zvonimir Đukić-Đule, Nenad Okanović, Angelina, Marko Kon, Irina Vukotić, Žika Nikolić, ali i naši proslavljeni sportisti Ana Bjelica, Milutin Aleksić, Dušan Korolija, Vuk Milojević i drugi.

STRUČNJACI KARDIOLOŠKOG CENTRA „PULS“ BRINU O ZDRAVLJU VATERPOLISTA I VATROGASACA

Među prvim pacijentima su bili i pripadnici Vatrogasnog društva „Matica“ iz Zemuna, kojima su stručnjaci Kardiološkog centra PULS uradili totalni pregled srca i CT skener pluća. Vatrogasci su svakodnevno izloženi stresnim i rizičnim situacijama, a u prethodnom periodu su pokazali svoje herojsko srce gaseći požare u zemlji i regionu, tako da oni na prvom mestu zaslužuju profesionalnu medicinsku negu kakvu im može pružiti samo stručan tim novootvorenog kardiološkog centra.

Takođe, Kardiološki centar Puls brine o zdravlju naših nacionalnih heroja vaterpolista, a Vaterpolo savez Srbije je u znak zahvalnosti poklonio loptu sa potpisima naših šampiona.

 

U Kardiološkom centru PULS naglasak je na istovremeno brzoj i kvalitetnoj dijagnostici i terapiji na jednom mestu, bez gubitka vremena koje je često dragoceno kod akutnih kardioloških stanja. Osim toga u PULS kardiološkom centru oformljeni su i Centar za bol u grudima, Centar za glavobolje, Centar za vrtoglavice i Centar za moždani udar.

Takođe, PULS kardiološki centar inicira inovativna eHealth/Telehealth rešenja koja omogućavaju monitoring stanja pacijenata na daljinu, što je apsolutni svetski trend u lečenju, naročito kardioloških pacijenata.

Svi pregledi i intervencije zakazuju se bez čekanja, dijagnoza se dobija za 2 sata, lekari su uvek dostupni, koristi se savremena oprema, a primenjuju internacionalni standardi - sve na jednom mestu!

PULS kardiološki centar sarađuje sa svim domaćim privatnim zdravstvenim osiguranjima, a sve dodatne informacije, pregledi i intervencije mogu se zakazati na brojeve 011/7555000 i 066/6555000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17