• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

23.09.2021

19:10

ZA VIKEND VRUĆINE, A ONDA NOVI VREMENSKI PREOKRET! Objavljena nova prognoza do kraja septembra!

Tanjug/Jaroslav Pap

Društvo

ZA VIKEND VRUĆINE, A ONDA NOVI VREMENSKI PREOKRET! Objavljena nova prognoza do kraja septembra!

Podeli vest

Posle nešto hladnijih dana sa nižim temperaturama, za vikend nam stiže toplije vreme, ali to neće potrajati dugo

"U petak ujutro ponegde dva, a u nastavku dana znatno toplije. Za vikend preko 25, u nedelju i ponedeljak do 30 stepeni. Sledeće sedmice kišovito i osetno svežije", objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

"Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg".

"Prvi dan jeseni protiče u znaku prohladnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ipak, toplije je u odnosu na sredu i temperature se ovog poslepodneva kreću od 16 do 20, u Beogradu je 17 stepeni", napisao je Đurić.

Prema najavama i sutra nas očekuje hladno vreme.

 

 

"U petak ujutro veoma hladno, a minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva na jugoistoku do 10 stepeni na severu Srbije. U južnim i jugoistočnim predelima ponegde se očekuje i slab prizemni mraz (5 centimetara iznad tla). U prilog veoma hladnom jutro ići će vedra noć i vedro jutro, pa se očekuje veoma izraženo izračivanje vazduha, samim tim i hlađenje. Severni predeli Srbije, Beograd i Vojvodina imaće nešto toplije jutro u osnosu na ostatak Srbije i to zbog nešto više vioskih oblaka. Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24", objavio je meteorolog.

Za vikend sunčano i još toplije, uz temperature preko 25, u nedelju i do 29 stepeni.

"Toplo će biti i u ponedeljak, ali uz naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30", napisao je Đurić.

Stiže i grmljavina

"Poslednji dani septembra doneće umereno do pretežno oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura biće oko 20, a prema trenutnim prognozama sledećeg četvrtka i ispod 20 stepeni. Inače, prosečna maksimalna temperatura za poslednjih 10 dana septembra je od 21 do 24 stepena", zaključio je Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija