• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

03.11.2021

10:00

PIJUK, LOPATA, PA UDRI! Ovi radnici ne znaju za DOSTA, golim rukama bolji nego BAGER!

printscreen

Društvo

PIJUK, LOPATA, PA UDRI! Ovi radnici ne znaju za DOSTA, golim rukama bolji nego BAGER!

Podeli vest

Da li ste se ikada zapitali kako je to biti građevinski radnik? Svakako, nijednom radniku nije lako, a posebno kada dođe do trenutka kada mašine više ne mogu da vam pomognu, već posao mora da se radi ručno

Građevinci koji postavljaju toplovod u Valjevskoj ulici na Banovom brdu ne odustaju čak ni kad dođe do "teške fizikalije". 

Dok su mašine mogle da završe posao, radnici su ih vešto koristili. Isekli su beton, razbili ga, odneli šut i iskopali rupu, a sada je došao trenutak kada mora da se uđe u kanal i zasuču rukavi. 

Kakve god vremenske prilike da su, sunce, kiša, sneg, oni ne staju. Na prvom mestu su rokovi koji moraju da se ispoštuju, pre svega zbog građana ovog kraja koji zbog radova nemaju gde da parkiraju svoja vozila i da prođu do svojih zgrada. Sve je raskopano, na sve strane su barikade i prepreke. 

Lopata i pijuk su spremni za najteži deo posla.

- Građevinski deo posla je najzahtevniji, jer svi koji dolaze kasnije vide rupu, cev, vide gde treba da rade i šta ih čeka. Dok mi ovde radimo na slepo, kopamo, pa šta nam Bog da. Imamo mi planove, projekat, ali opet, mora da se pazi da se ne zakači neka cev, da pronađemo one stare i postavimo kasnije nove. Osim toga, i fizički je ovo najteži posao - objasnio je poslovođa Milan Dronjak.

Foto: printscreen

Vredne ruke radnika spremne su da zamene mašine.

- Bager je otkopao dovoljno, sada moramo da uđemo u rupu i da probamo da izbacimo ovaj pesak oko cevi i pre svega da je pronađemo. Ona je crne boje, lako se uoči kad naiđemo na nju. Lopatom je ne možemo probušiti, pa je ovako najsigurnije da je otkopamo - objašnjava Dronjak.

On dodaje da se posle ove faze postavlja cev, a onda na scenu stupaju varioci. Tamo gde je još ostalo tvrde zemlje ili šuta u rupi, pijuk završava posao.

- Gde je tvrđe, koristimo ovaj uži deo pijuka, da razbijemo, gde je mekše, dovoljno je da okrenemo širu stranu ovog alata - kaže Dronjak.

Glavna sredstva za rad su tu, a osim njih, potrebna je snaga i strpljenje da se dođe do cevi. A onda će sve ići lakše...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna

pre 2 godine

Svaka čast vredni ljudi! Ruke Vam se pozlatile i zdravlje da Vas služi! Vredan i radan čovek je blago u današnje vreme džabalebaroša, pljuvača po ulicama, danguba i probisveta. Ovi radnici su primer sta se sve moze samo kada se ima volje. Nagraditi valja dobrim platama sve marljive ljude koji rade ovako težak posao, bar im tako olakšati i njihovim porodicama. A primer svima koliko radi, koliko se bori za Srbiju, kako istrajava i kad je najteže je nas predsednik Vučić. Sigurna sam da će predsednik nagraditi i ove vredne ljude za njihov rad, oni to i zaslužuju.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17