• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/informer

01.12.2021

20:09

DOKTOR DUNJIĆ OTKRIVA ŠTA TELEFON PORED KREVETA RADI NAŠEM ORGANIZMU Ovo je velika greška koju svi prave

Društvo

DOKTOR DUNJIĆ OTKRIVA ŠTA TELEFON PORED KREVETA RADI NAŠEM ORGANIZMU Ovo je velika greška koju svi prave

Podeli vest

Koliko puta ste čuli da je zračenje mobilnih telefona i računara štetno po zdravlje? Da li ste znali da u kući postoji još niz uređaja koji mogu da nam naškode, a za koje možda ne bismo pretpostavili da mogu imati negativan uticaj?

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i lekar integrativne medicine kaže da je svest o ovom problemu mnogo izraženiji na Zapadu nego kod nas.

- Postoji zloupotreba mobilnih telefona, što znači da ih koristimo i kad nam ne trebaju, iz dosade.To je najviše štetno, previše ga držimo u ruci, spavamo sa njim, držimo pod jastukom. To su konstantna zračenja koja nam remete rad hipofize, pinealne žlezde i nemamo miran san, mozak nam i dalje radi, a mi prividno spavamo i ustajemo umorni - objasnio je dr Dunjić i naglasio da su deca najugroženija jer im ćelije rastu, pa se javljaju poremećaji u ponašanju, ubrzanosti, hiperaktivnost...

Naglasio je da telefon mora da bude udaljen najmanje tri metra od nas, jer i taj punjač stvara neko niskofrekventivno polje koje utiče na rad naših žlezda sa unutrašnjim lučenjem, te nas dovodi u hormonski disbalans.

Foto: Pixabay

Punjač treba držati bar 3 metra dalje od kreveta

Pored toga, specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata pre spavanja.

- Harvard je objavio da to plavo svetlo sa ekrana na nas utiče, pre svega na rad mozga, štitne žlezde, srca i našeg imuniteta. Tada naš mozak cele noći "šlajfuje", pravi nam problem i mi ustajemo umorni, zapravo hronično umorni. Do pre 10 godina smo imali emotivni stres, a sad imamo elektromagnetni stres - objasnio je Dunjić i dodao da ruter treba ugasiti preko noći jer je njegov domet 250 metara.

Zato je potrebno ići u prirodu, podvlači on, kako bismo se demagnetisali. Kaže da su žene u gorem položaju, jer su zarad lepote u kuću unele fen za kosu, koji je izrazito štetan.

On kaže da mala zračenja nisu opasna, ali da kumulativna zračenja posle pet do deset godina stvaraju štetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 2 godine

Omogucava da se javimo bez ustajanja iz kreveta?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija