• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S. - J. M.

25.12.2021

14:06

UNOSAN SEZONSKI POSAO! ISPLATI SE RADITI KAO NAJDRAŽI DEČJI LIK! Deda Mraz za 10 dana zaradi više od 1.000 evra!

pexels.com

Društvo

UNOSAN SEZONSKI POSAO! ISPLATI SE RADITI KAO NAJDRAŽI DEČJI LIK! Deda Mraz za 10 dana zaradi više od 1.000 evra!

Podeli vest

Pola sata zanimacije dece kod kuće košta 4.500 dinara, a za kompanijske žurke cena ide i do 10.500 dinara

Deda Mrazovi u Srbiji koji dolaze na adresu i donose deci paketiće mogu zaraditi i više od 1.000 evra za svega deset dana!

Ako bi otišao u samo jednu firmu i po nekoliko domova dnevno i zabavio najmlađe, svaki popularni deka mogao bi da zaradi i dve prosečne plate za manje od mesec dana. Cene zavise od datum dolaska, ali i broja dece koja čekaju paketiće i koju treba da zabavi.
Ako od 25. decembra odlučite da iznajmite Deda Mraza, pola sata te usluge na kućnoj adresi izaći će vas 4.500 dinara, a 45 minuta u firmi do 15 dece i do 6.000 dinara. Međutim, ako se za tu uslugu odlučite baš na dan Nove godine, onda budite spremni da za to izdvojite 7.500 dinara kod kuće, dok za firmu i mnogo veći broj dece cena ide i do 10.500 dinara.

Odličan biznis

Miloš Jovanović, koji već nekoliko godina sezonski radi ovaj posao, potvrdio je da u periodu od 10. decembra do 31. decembra ima pune ruke posle i da uglavnom zaradi i više od dve prosečne plate.
- Ja sam angažovan za ozbiljnu agenciju koja šalje Deda Mrazove na sve vrste proslava u periodu od 10. decembra, pa do kraja meseca, tako da nama tada i počinje sezona. Obično jedan odlazak na neki skup u firmu ili kod nekoga kući, pre Nove godine, podrazumeva angažovanje od oko pola sata do 45 minuta. Podele se pokloni i otpeva pesma, a za taj jedan dolazak možete da zaradite 6.000 ako odete na kućnu adresu, ili recimo 9.500 dinara ako vas unajmi kompanija. Što su datumi druženja bliži novogodišnoj noći, cena je veća. Tako za tih desetak dana možete uzeti i više od 1.000 evra - navodi Miloš.

Šalju i pisma

Kako navode u agencijama preko kojih se angažuje Deda Mraz, pandemija je malo smanjila obim posla s obzirom da najpoznatiji deka ne može da se angažuje za veliki broj dece i ljudi. Ipak, umesto u firme, Deda Mrazovi sada sve češće dolaze u domove građana.
- Cena iznajmljivanja razlikuje se u zavisnosti od atraktivnosti termina i broja dece koju Deda Mraz treba da animira, a tražnja je sada nešto manja zbog pandemije. Ne možemo mnogo da budemo angažovani u firmama, jer u prostoriji ne sme biti više od 15 dece. Sada nas više angažuju roditelji u svojim domovima, kako bi deci priuštili zadovoljstvo. Naši originalni Deda Mrazovi zaduženi su da animiraju decu od pola sata do 45 minuta, u zavisnosti od dogovora - navode u agenciji.
 

Striptiz Deda Mraza za dame 500 evra

Pored radosti za najmlađe, sve više raste interesovanje i za iznajmljivanje Deda Mraza za striptiz. Ukoliko želite da vam mlađani "deka" dođe na kućnu adresu i izvede plesnu tačku u novogodišnjoj noći, budite spremni da za to izdvojite oko 150 evra za 45 minuta predstave!
Među Deda Mrazovima koji pred najluđu noć usrećuju dame je i Saša Brkić (32) iz Beograda.
- Moram priznati da imamo pune ruke posla pred Novu godinu. To su razna iznenađenja, rođendani i euforija pred Novu godinu. Imamo već zakazane termine i oko Nove godine. Uglavnom paketiće i novogodišnju zabavu zakazuju starije dame koje žele da se zabave u najluđoj noći. Za klubove je malo drugačije, pa za jedno veče zaradim od 300 do 500 evra, u zavisnosti od toga koliko puta Deda Mraz izađe na binu - priča nam Saša.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija