• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2021

09:32

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

Milan Vojvodić

Društvo

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

Podeli vest

Veliki broj visokih zvaničnika, gostiju iz zemlje i inostranstva, okupio se sinoć u Belexpo centru u Beogradu u čast obeležavanja jubileja Auto-moto saveza Srbije - jedinog nacionalnog udruženja građana i vozača, koje već 100 godina pruža oslonac i zaštitu vozačima u zemlji i Evropi. Uz spektakularan program i prisustvo više od 250 zvanica, na ovoj svečanosti prikazan je impresivan rad i napredak Saveza kroz čitav vek postojanja

Predsednik AMSS-a Dejan Stojić zahvalio se svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj: "

"Ovo veče je veliko priznanje za sve one koji su čitav vek delili početni entuzijazam naših osnivača, našu viziju i želju za postizanjem rezultata. Svaka ideja i poslovni uspeh koji smo zajednički realizovali davali su dodatno ubrzanje našoj vožnji kroz istoriju saobraćaja Srbije. Za naše trajanje zaslužne su i brojne institucije Republike Srbije i domaći i inostrani poslovni partneri sa kojima smo zajedno unapređivali mobilnost naših građana", izjavio je Stojić.

"Sto godina nam vozači iz Srbije i Evrope ukazuju bezrezervno poverenje, što nas obavezuje da ostanemo odgovorni, inovativni i posvećeni u misiji sigurnijeg drumskog saobraćaja. Prerasli smo odavno svoje okvire i kroz novoosnovane kompanije, kao što su AMS Osiguranje i Centar za motorna vozila, nudimo građanima dodatnu sigurnost i stručnu podršku. Posebno smo ponosni na naš budni broj 1987 - simbol brige o vozačima, iza koga donanonoćno dežuraju stotine naših zaposlenih, kao i na edukativnu akciju "Šta znaš o saobraćaju" kroz koju godišnje prođe više od 300.000 osnovaca. Merilo našeg uspeha jeste vaše poverenje i težićemo da tako ostane i u narednom periodu", istakao je generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić.

Foto: Milan Vojvodić

Tekst potpisa

"Čestitam svima koji su svojim radom ostavili značajan trag i učestvovali u građenju ove svetski priznate organzacije"rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i poželeo domaćinima da i u narednom periodu pomeraju granice i budu, kao i do sada, ponos naše zemlje.

"AMSS je istaknuti član FIA i vaše angažovanje je ključno za dalje unapređenje auto sporta na ovim prostorima i uveravamo vas da imate našu veliku podršku za buduće planove", poručio je novoimenovani predsednik Svetske automobilske federacije FIA, Muhamed Ben Sulajem, čije prisustvo pokazuje koliko je rad AMSS-a priznat u svetskim okvirima.

Daleke 1921. godine grupa vizionara osnovala je prvi auto-klub u Srbiji, udruženje koje će zadovoljavati potrebe i rešavati probleme u tom trenutku, sasvim nove grupe građana – vozača. Preko prvih obuka za vozače u Srbiji kroz otvaranje auto-škola, organizacije prvih takmičenja u automobilizmu još pre Drugog svetskog rata, do pružanja pomoći na putu i servisnih informacija svim građanima o stanju na putevima putem linije (1)987 pokrenute još 80ih godina prošlog veka, AMSS je postao vodeći nosilac razvoja mobilnosti građana, saobraćaja i auto-moto sporta u Srbiji. Danas, to je moderna poslovna organizacija kojoj poverenje ukazuje preko 100 hiljada članova i koja svojim širokim spektrom delatnosti nastavlja da servisira potrebe i unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija